HINGEDEAEG ISADEGA

Kontsert
Lisainfo
Piletid
Toetajad
02.11.14 18:00 Kõltsu mõis (Keila kihelkond, Harjumaa). Kontserdisari Mõisaromantika

Kontserdiagentuur Corelli Music jätkab 10. juubeliaastat ning tähistab 1.-2. novembril sarjas „Mõisaromantika" nii hingedeaega kui ka isadepäeva kaunimates mõisates. Hubased muusikasalongid koos säravate muusikute ja ajaloohõngulise interjööriga ootavad teid!

 

„Mõisaromantika"

HINGEDEAEG ISADEGA

P, 02. november 2014 kell 18 Kõltsu mõis (Keila kihelkond, Harjumaa) 

 

ESINEJAD: vanamuusika ansambel RONDELLUS 

Maria Staak - laul, rataslüüra

Johanna-Maria Jaama - fiidel

Anna-Liisa Eller - psalteerium, plokkflöödid, torupill, löökpillid

Johannes Christopher Staak - laul, rataslüüra

Robert Staak - lauto, löökpillid

 

KAVA: hingedeajaks keskaja muusika pühakutele, meeleolukad renessansiaegsed armastus- ja joogilaulud vaheldumisi tantsudega, omaaegsed hitid tervituseks isadele

 

KONTSERT KA: L, 01. november 2014 kell 18 Alatskivi loss (Kodavere kihelkond, Tartumaa)

Sarja „Mõisaromantika" südamlik ja meeleolukas kava kaunimates mõisates ühendab  hingedeaja ja peatselt saabuva isadepäeva. On ju neist paljud just meie esiisad, keda hingedeajal mälestame ning laval on peaaegu pereansambel. 1. novembril Alatskivi lossis ja 2. novembril Kõltsu mõisas esineb tuntud vanamuusikaansambel RONDELLUS. Kontserdid algavad hingestatud keskaja muusikaga, mis on pühendatud erinevatele pühakutele: Neitsi Maarjale, pühale Nikolausele, pühale Barbarale jt. Pühakute mõtteid ja tegemisi saadab mingi teine valgus, pühaduse helk. Erilise suuruse ja erakordsuse eest on nad arvatud taevaste hulka, kus nad saavad hoida kaitsvat kätt ja väge oma hoolealuste üle. Renessanssmuusikast tulevad ettekandele armastuslaulud, joogilaulud ja tantsud - tolleaegsed tõelised hitid ehk popmuusika. Hoolimata tänasele päevale omaste kiirete kommunikatsiooni- ja transpordivahendite puudumisest, levisid tolle aja populaarsed palad üle riigipiiride ja neid võib kohata arvukates trükitud kogumikes ja käsikirjades üle terve mandri. Kuigi iganädalasi edetabeleid ei koostatud, võime nendes allikates leida tõelisi hitte, mida teati, lauldi-mängiti kõikjal Euroopas, võib-olla ka Eesti aladel.

 

Rondelluse asutajad Maria ja Robert Staak musitseerivad koos oma poja ja teiste noorema põlvkonna esindajatega, laval on ka Anna-Liisa Eller, Johanna-Maria Jaama ja Johannes Christopher Staak. Lisaks laulule ilmestavad muusikud kontserte põnevate vanaaja pillidega - lauto, rataslüürad, trummid, torupill, fiidlid, psalteerium, plokkflöödid. Rondelluse CD „Sabbatum" pälvis Eesti Muusika Auhinna 2003 parima klassika CD eest, äratas rahvusvahelist tähelepanu ja leidis rohket tunnustust.

 

Naudi endiste aegade stiili ja elegantsi suurepäraste muusikute esituses!

Kontserdi pikkus koos vaheajaga 1 tund ja 30 minutit

PILETID: 12 / 10*  eelmüügis Piletilevis, Statoilis ja võimalusel tund enne algust kohapeal

Piletilevi müügikohtades, www.piletilevi.ee ja Statoili teenindusjaamades üle Eesti

ning kui pileteid jätkub, siis ka tund enne algust kohapeal. Vaata Piletilevi müügikohti
Kuidas osta pilet internetist  Mugavaim piletiost kodust väljumata- Sebrapilet!

Sooduspiletid: õpilane, õpetaja, pensionär, üliõpilane, puudega inimene ja tema saatja, Eesti Interpreetide Liidu liige

NB! Eesti Suure Raamatuklubi liikmekaardi omanikele Piletilevi eelmüügist soodustus -10% täispileti hinnast. Täpsed tingimused www.serk.ee 

Hingedeaeg- videoklipp
Maria ja Robert Staak. Foto: Maiken Staak
Kõltsu mõis. Foto: Tiit Veermäe
Hingedeaeg-plakat
Corelli Music Raua 37, 10124 Tallinn, Estonia tel/fax +372 648 5535 info at corelli dot ee                   

© Corelli Music 2004 

 

Webgate