J.S. Bach

Kontsert
Lisainfo
Piletid
Toetajad
15.10.05 19:00 Tartu Ülikooli aula, Tartu. Kontserdisari Ajaloo ilu

Esinduslik klavessiinikontsertide sari Bachi muusikast.
Kunstiline juht Imbi Tarum.

ESINEJAD:

solistid:
Marju Riisikamp - klavessiin
Iren Lill - klavessiin

Corelli Consort ajastu pillidel:
Mail Sildos - I viiul, Meelis Orgse - II viiul, Martti Mägi - vioola
Tõnu Jõesaar - tšello, Jüri Lepp - kontrabass

Kava: Johann Sebastian Bach - kontserdid klavessiinile ja orkestrile E-duur ja A-duur, Prantsuse avamängust h-moll 1. osa, Toccata Partiitast e-moll, kontsert kahele klavessiinile ja orkestrile c-moll  


Kontserdisarjaga kaasnes ka gümnaasiumiõpilastele suunatud haridusprogramm. Enne kontserte tutvustatakse valitud koolides barokiaja muusikat, J.S. Bachi elu ning loomingut ja klavessiini kui kõigile tuntud klaveri eelkäijat. Programmist osavõtvad õpilased said kontserdile tasuta pääsmed ning kirjutavad saadud muljete põhjal esseed. Parimad neist avaldatatkse Corelli Music kodulehel www.corelli.ee ning tulevikus ka ajakirjanduses. Septembris ja oktoobris oli projekti kaasatud Kadrioru Saksa Gümnaasium. Edaspidi programmist huvitatud Tallinna, Tartu ja Pärnu koolidel palutakse ühendust võtta Corelli Music agentuuriga info at corelli dot ee


Kontserdiagentuuri Corelli Music korraldusel algas septembris 2005 mitmeosalise esinduslik klavessiinikontsertide sari *Ajaloo ilu – J.S. Bach* koostöös Eesti Klavessiinisõprade Tsunftiga (EKST) tähistamaks J.S. Bachi juubeliaastat. Sarjas esitatakse kuni kevadeni kõik Bachi kontserdid ühele ja kahele klavessiinile meie parimate interpreetide osalusel ning lisaks ka sonaate, triosonaate teistele pillidele. Sarja eesmärgiks on tutvustada Eesti professionaalseid interpreete, nendele kuuluvaid erinevaid väga huvitavaid klavessiine ja viia Bachi suurepärane muusika ka võimalikult laiemalt väljapoole Tallinna.

*Ajaloo ilu – J.S. Bach* kaks esimest kahe-kontserdilist osa toimusid 17.-18. septembil ja 15.-16. oktoobril 2005 igas kuus Kadrioru lossis ning lisaks ka Pärnu Eliisabeti kirikus ning Tartu Ülikooli aulas.

Igal kontserdil esinevad kaks solisti, kes kumbki esitavad ühe soolokontserdi, ühe sooloteose ja seejärel koos kahe klavessiini kontserdi.
Solistid:
Imbi Tarum - Anssi Mattila (Soome); Marju Riisikamp – Iren Lill. Mängijaid saadab Corelli Consort ajastu pillidel.

Sari jätkub 18.-19. veebruaril 2006, siis on solistideks
Ene Nael ja Kristiina Are.



Piletid saadval: Piletilevi müügikohtades ja Statoili teenindusjaamades üle Eesti, tund enne algust kohapeal.
Hasartmängumaksu nõukogu Tallinna Kultuuriväärtuste Amet Äripäev
Imbi Tarum, sarja kunstiline juht
Corelli Music Raua 37, 10124 Tallinn, Estonia tel/fax +372 648 5535 info at corelli dot ee                   

© Corelli Music 2004 

 

Webgate