Anna-Liisa Eller ja Taavi Kerikmäe festivalil "Tallinna tornid"

Kontsert
Lisainfo
Piletid
Toetajad
27.08.20 19:00 Kellerteater (Uus tn 37, Tallinn). Kontserdisari Festival TALLINNA TORNID 2020

 

FESTIVAL "TALLINNA TORNID" 10!

26. - 29. august 2020

Erinevad Tallinna tornid ja säravad muusikud!

 

Corelli Music ühendab festivalil „Tallinna tornid" iidse linna ajaloo ja eri aegade tornitipud tänapäeva loominguliste tippudega ning tutvustab linna kuulsat ja täienenud „kilukarbisiluetti" seestpoolt läbi erinevate ajastute muusika. Keskaegsed linnamüüritornid, kirikud, moodsad pilvelõhkujad - kogu Tallinn täitub vastavalt torni ajastule muusikaga, keskajast ja barokist rahvalike viiside, džässi ja nüüdismuusikani. Stiilsed kontserdid ja kaunis muusika, muusikalised jalutuskäigud, suvelõpu päikeseloojakud, hurmavad vaated nii Tallinna linnale kui ka kaugele üle mere - põnevad ettevõtmised läbi mitme päeva ja osalemisrõõm kõigile!

 

N, 27. august 2020

 

19.00 Kellerteater (Uus 37, Tallinn)

ESINEJAD: Anna-Liisa Eller (kannel, psalteerium, plokkfööt) ja Taavi Kerikmäe (elektroonika)

KAVA: Helid ajas. Muusika läbi seitsme sajandi: 14. sajandist tänapäevani. Kontserdil kõlavad keskaegne psalteerium, renessansiaegne plokkflööt, tänapäevane eesti kromaatiline kannel ja mitmesugused elektroonilised muusikainstrumendid. Kohtuvad keskaegne helikeel ja tänapäevased elektroonilised kõlad, barokk- ja nüüdismuusika, kompositsioonid ja kohapeal sündivad improvisatsioonid. Kavas Guillaume de Machaut, Petrus Wilhelmi de Grudencz, Jean-Philippe Rameau, Helena Tulve, improvisatsioonid.

 

Korraldaja ja lähem info:

Corelli Music www.corelli.ee

www.fb.com/corellimusic

Taavi Kerikmäe (1976) on vabaimprovisatsiooni, elektroakustilise muusika ja nüüdismuusika esitaja ja helilooja, üks ansambli U: asutajaid. Kontsertidel esineb Taavi klaveril, mitmesugustel klahvpillidel, tereminil, eritellimusel ehitatud elektroonilistel instrumentidel ja live-elektroonikal. Taavi Kerikmäe täiendas end pärast Eesti Muusika- ja Teatriakadeemias klassikalise klaveri erialal magistrikraadi omandamist Prantsusmaal Conservatoire National Supérieure de Lyonis nüüdismuusika erialal. Ta on vabakutseline helikunstnik ning Eesti Muusika- ja Teatriakadeemia nüüdis- ja eksperimentaalse muusika õppejõud. Interpreedina on ta esinenud arvukatel nüüdismuusika festivalidel ja töötanud heliloojatega nagu Pierre Boulez, Tristan Murail, Vinko Globokar, Kaija Saariaho, François-Bernard Mâche, Alessandro Solbiatti, Louis Andriessen, Helena Tulve jpt. Improvisatsiooni alal on ta teinud koostööd tippmuusikutega nagu Chris Cutler, Fred Frith, Michel Doneda, Le Quan Ninh, Jacques DiDonato, Mart Soo, Isabelle Duthoit, Eric Echampard, Uchihashi Kazuhiza, Paul Lovens, European Improvisers Orchestra jpt. 2016. aastal omistas Prantsuse Vabariik talle kunstide ja kirjanduse rüütlikraadi ordeni Chevalier des Arts et des Lettres.

Anna-Liisa Eller (1988) on eesti kandlemängija. Ta lõpetas 2014. aastal Eesti Muusika- ja Teatriakadeemias magistrikraadi cum laude. 2013. aastal täiendas ta end Lyoni Kõrgemas Riiklikus Muusika ja Tantsu Konservatooriumis ja 2013-2014 Trossingeni Muusikakõrgkoolis. 2016. aasta sügisest jätkab Anna-Liisa õpinguid Eesti Muusika- ja Teatriakadeemia doktorantuuris, kus tema juhendajad on prof Toomas Siitan ja prof Imbi Tarum.
Anna-Liisa on saavutanud silmapaistvaid tulemusi konkurssidel nii Eestis kui ka välismaal, teiste seas esikohad 2008. aastal Vilniuses ja 2011. aastal Helsingis rahvusvahelistel kandlekonkurssidel, millest viimasel ta pälvis ka Koistinen kanteleeripreemia. 2020. aasta sügisel valmib Anna-Liisa sooloplaat plaadifirma Harmonia Mundi alt.
2010. aastast õpetab Anna-Liisa Eller kannelt Georg Otsa nimelises Tallinna Muusikakoolis ja 2016. aastast Tallinna Muusikakoolis. Tema erihuvi on varajane muusika ja nüüdismuusika. Ta on esinenud arvukatel muusikafestivalidel Eestis, Leedus, Poolas, Austrias, Hispaanias, Itaalias, Saksamaal, Norras ja Prantsusmaal. Ta on osalenud Eesti ja rahvusvaheliste varajase muusika ansamblite töös, nii solisti kui ka ansamblistina. Anna-Liisat seob aktiivne koostöö ansamblitega Supersonus (aasta 2019 suvel valmis ansambli esikplaat koostöös plaadifirmaga ECM), Kapsberger, Oni Wytars, Vox Clamantis, Floridante, Rondellus jt.

 

Kellerteater on Eesti esimene eksklusiivselt põnevikele, krimilugudele ja müsteeriumidele pühendatud žanriteater. Asume Tallinna vanalinna serval, eripärase õhustikuga 1749. aastal valminud Püssirohuaida hoones. Lisaks etendustele toimuvad Kellerteatri saalis ja kohvikus kontserdid, raamatuesitlused, konverentsid, peod.

 

Püssirohuait Uus tänav 37- Oli vanuselt teine spetsiaalne püssirohuait Tallinnas, rajati tõenäoliselt aastatel 1747-49, linnaplaanil 1750. a. fikseeritud kui olemasolev. Ühekorruseline paekivihoone. Välisseinad 1,8 - 2,0 m, lame teravkaarne võlvlagi 1,8 - 1,9 m paks. Võlvi lisatugedeks ja aknaavade kaitseks on kummalgi välisküljel neli tugipiilarit. Aita pääses põhjaotsast eesruumi kaudu, otstes ja külgedel olid tugipiilarite vahel valgustus- ja õhutusavad, viimased algselt põhiplaanis ristikujulised. Otseühendust tõkestas risti keskel asuv kiviplokk. Hoonel oli algselt madal kivikattega viilkatus, teda piirasid küvett ja palissaad. 1794. a. viimased renoveeriti, osa külgavadest lihtsustati.
19. sajandi teisel poolel läks eravaldusse, jäi laoks, sai plekk-katuse. Idaseina murti uus sissepääs.

Rein Zobel. Eesti arhitektuur I. Üldkoostaja V. Raam. Tln., 1993

 

PILETID: 12/10*

Fienta.com ning võimalusel tund enne algust kohapeal

TOETAJPILETID: 35 €, 50 €, 100 € on suureks abiks Corelli kontsertide korraldamisel ja tagavad muusikute suure tänu.

*Sooduspiletid (piiratud koguses): pensionär, õpilane, üliõpilane, õpetaja, puudega inimene ja tema saatja, Eesti Interpreetide Liidu liige.

Tallinna tornid- videoklipp
Tallinna tornid- videoklipp- vene keeles
Anna-Liisa Eller. Foto Thomas Radlwimmer
Taavi Kerikmäe. Foto T. Varres
Kellerteater. Foto Birgit Kraas / Corelli Music
Corelli Music Raua 37, 10124 Tallinn, Estonia tel/fax +372 648 5535 info at corelli dot ee                   

© Corelli Music 2004 

 

Webgate