Roosikrants

Kontsert
Lisainfo
Piletid
Toetajad
10.10.09 18:00 Tõstamaa mõis, Tõstamaa kihelkond, Pärnumaa. Kontserdisari Mõisaromantika

Roosikrants

Oktoobri algul alustab Corelli Music uut kontserdihooaega, mis pakub kavasid virtuoossest viiulimuusikast Vivaldi kaunite harmooniateni, tähistab pidulikult jõule, baroki suurmeistri Bachi sünniaastapäeva ja Vaikset nädalat, ning juhatab suvemuusikahooaja sisse kavaga, mida ansambel Corelli Consort esitab aastal 2010 ka Viini suursugustes lossides. 

ESINEJAD:

Ann Wallström - barokkviiul, Rootsi
 

CORELLI CONSORT ajastu pillidel-

Mail Sildos - barokkviiul, Tõnu Jõesaar - barokktšello, Imbi Tarum - klavessiin

 

 

Alati meeldejäävate ideede ja elegantse stiiliga tähelepanu tõmmanud ning Kultuurkapitali aastapreemia pälvinud agentuuri Corelli Music kontserdid olid majandusoludest hoolimata välja müüdud ka lõppenud suvel. Oktoobri algul alustab Corelli Music uut kontserdihooaega, mis pakub kavasid virtuoossest viiulimuusikast Vivaldi kaunite harmooniateni, tähistab pidulikult jõule, baroki suurmeistri Bachi sünniaastapäeva ja Vaikset nädalat, ning juhatab suvemuusikahooaja sisse kavaga, mida ansambel Corelli Consort esitab aastal 2010 ka Viini suursugustes lossides.

 

Kava on oma nime saanud 17. sajandi tšehhi-austria helilooja Heinrich Ignaz Franz von Biberi „Roosikrantsisonaatide“ järgi, mis esitajalt nõuavad suurimat virtuoossust ja publikule pakuvad hinge kinni hoidma panevat helilist tulevärki. Ühtlasi on agentuuri Corelli Music hooaja 2009/2010 avakontserdid haruldane võimalus seda barokiajastu virtuoossuse paraadi Maarjamaa pinnal kuulda.

 

Kontsertidel kõlavad Biberi sonaaditsükli esimene sonaat alapealkirjaga „Maarja kuulutus“, kuues sonaat alapealkirjaga „Ahastus Ketsemani aias“ ja tsüklit lõpetav „Passacaglia“, mille käsikirjale lisatud gravüür kujutab kaitseinglit lapsega. Eestis kuuleb neid sügavasisulisi ja muusikutele ülikõrgeid nõudmisi esitavaid teoseid haruharva. Vaata täpset kava siit

PILETID:

Tõstamaal 150.- ja 100.-
 
Piletilevi müügikohtades, internetis ja Statoili teenindusjaamades üle Eesti
ja kui jätkub, siis ka tund enne algust kohapeal

Vaata Piletilevi müügikohti
Osta pilet internetist
Mugavaim piletiost kodust väljumata - Sebrapilet!

Sooduspiletid: õpilane, õpetaja, pensionär, üliõpilane, invaliid ja tema saatja, Eesti Interpreetide Liidu liige

Roosikrants- videoklipp
Ann Wallström
Corelli Consort
Heinrich Biber
Tõstamaa mõis. Foto: Toomas Mitt
Corelli Music Raua 37, 10124 Tallinn, Estonia tel/fax +372 648 5535 info at corelli dot ee                   

© Corelli Music 2004 

 

Webgate