Eesti mõisad 2009

Kontsert
Lisainfo
Piletid
Toetajad
15.08.09 18:00 Kolu mõis, Lääne-Virumaa. Kontserdisari Eesti mõisad 2009

Eesti mõisad 2009

Agentuuri Corelli Music kroonijuveel, kontserdisari „Eesti mõisad“ on unikaalne kultuurinähtus, milles romantiline mõisaelamus on ühendatud mõisate kuldajastuga seonduva kauni muusikaga eesti parimate muusikute esituses, lisaväärtuseks haarav sõnaline osa ja võimalus kuuluda metseenide vanasse auväärsesse seltskonda. Suvel 2009 toetab sari „Eesti mõisad“ Tartu Maarja Kooli vaimupuudega lapsi, andes oma panuse koolile uue bussi ostmiseks.
 

ESINEJAD:

ANDRES KALJUSTE viiul
RISTO JOOST kontratenor
CORELLI CONSORT – Tõnu Jõesaar, tšello ja Lembit Orgse, klavessiin

Selgitusi jagab kunstiteadlane JÜRI KUUSKEMAA

Johann Sebastian BACH - säravalt kaunis muusika barokiaja suurimalt meistrilt: lemmikaariad, viiuli- ja tšellosonaadid, klavessiinimuusika. Vaata täpsemat kava siit

Sarja korraldaja Corelli Music taastelustab juba üheteistkümnendat aastat toimuva suvelõpu menuüritusega mõisatega seonduvat aristokraatliku mõtteviisi ning Kristuse-eelsest ajast pärinevat metseenluse ideed. Kontserdisari „Eesti mõisad" ühendab endiste aegade ajatud väärtused kaasaja kunstiinimeste loominguga, viies kõrgkultuuri ka kaugematesse maanurkadesse üle kogu riigi ning pakkudes lisaks elamusele muusikast ja arhitektuurist ka väärtuslikku ja harivat mõtteainet Eesti ajaloost. Alates 1999. aastast igal suvel toimunud sumedate augustiõhtute pärl sari „Eesti mõisad" on tutvustanud juba 45 erinevat mõisa üle kogu Eesti, lisaks igal aastal toetanud ka üht väikest mõisakooli või -lastekodu. Paljudes mõisates, mida on tutvustanud sari „Eesti mõisad", toimuvad nüüdseks aastaringselt kontserdid sarjas "Mõisaromantika".

Sel aastal läheb kontserdisarjaga kogunev toetus Tartu Maarja Koolile. Väikese Jaama mõisa hoonetes asub oma ideelt tõeline isiksuse eripära ja hingehooldust väärtustav mõisakool, mis pakub abi, toetust ning haridust keskmise ja sügava vaimupuudega lastele. „Eesti mõisad" on ilus näide järjepidevusest, sest sari „Eesti mõisad 2005" toetas Maarja Küla Põlvamaal, kuhu Maarja Kooli lõpetanud saavad soovi korral elama asuda.

PILETID: 200.- ja 150.- Piletilevi müügikohtades, www.piletilevi.ee ja Statoili teenindusjaamades üle Eesti ning kui pileteid jätkub, siis ka tund enne algust kohapeal.

Vaata Piletilevi müügikohti
Kuidas osta pilet internetist
Mugavaim piletiost kodust väljumata - Sebrapilet!

Sooduspiletid: õpilane, õpetaja, pensionär, üliõpilane, invaliid ja tema saatja, Eesti Interpreetide Liidu liige

NB! American Express krediitkaardi omanikele Piletilevi eelmüügist soodustus -10% täispileti hinnast

Eesti mõisad 2009 - videoklipp
Andres Kaljuste. Foto Kaupo Kikkas.
Corelli Music Raua 37, 10124 Tallinn, Estonia tel/fax +372 648 5535 info at corelli dot ee                   

© Corelli Music 2004 

 

Webgate