CORELLI MUSIC - Rogosi mõisakooli pillifond ja EESTI MÕISAD 2015


PRESSITEADE
17.07.2015
Corelli Music
 
 
CORELLI MUSIC – Rogosi mõisakooli pillifond ja EESTI MÕISAD 2015
 
 
Järgmisel nädalal saab järje heategevuslik kontserdisari “Eesti mõisad 2015”, kontserdid toimuvad 23.-26. juulil Kõue, Moe, Esna ja Rogosi mõisates. Corelli Music on üks tuntumaid heategevusega tegelevaid kontserdikorraldajaid, kristlusest isegi vanemat metseenlust on Corelli Maarjamaal elustanud juba aastast 1999 oma tuntuimas igasuvises kontserdisarjas “Eesti mõisad”. Selle suve toetatav mõis-lasteasutus sarjas “Eesti mõisad 2015” on väike Rogosi mõisakool Võrumaal, mille õpilaste pillifondi saavad toetada kõigil neljal sarja kontserdil publikuna osalevad hea tahtega inimesed ja metseenid. Igal kontserdil on avatud annetuskastid ja toimuvad heategevusmüügid. Lõppkontsert Rogosi mõisas 26. juulil kell 16 on piletiteta, sissepääs vaba annetusega pillifondi. Maikuus toimunud suurel heategevuskontserdil Tallinna Issanda Muutmise peakirikus sai pillifond juba alguse, kui koguti annetustena toetust nii mõisakoolile kui  ka kogudusele ja muusikute välisreisiks.
 

Rogosi mõisas asuval koolil on 150 aasta vanune väärikas ajalugu. Paikkonnas on muusikalist haridust ajast aega kõrgelt hinnatud. Lisaks tugevale muusikaõpetusele põhikoolis omandab märkimisväärne hulk õpilasi pillimänguoskusi Võru Muusikakoolis. Pillifondi abiga on plaanis osta kitarre ja Orffi instrumente – rütmipille, ksülofone, kellamänge jne. Need on pillid, millest lapsed huvituvad, mille õppimine on kõikidele huvilistele jõukohane ning millega lapsed saaksid mängides arendada nii koosmängurõõmu kui ka hingeharidust. Kooli muusikaõpetaja Elise Võsu: „Rogosi mõisakooli pillifondi täiendamine aitab meie lastel igati oma muusikaannet edasi arendada ja rakendada. Õpilastel on soov kitarrimängu õppida ja osata sellega lihtsaid laule saata. Paljudele lauludele on laulikutes lisatud plaat- ja rütmipillide saade, mida õpilastel on huvi mängida. Niisiis, kitarride ja plaatpillide (ksülofonid, kellamängud jms) puudumine piirab meie võimalusi. Oleme tänulikud toetajatele, kes aitavad meie unistustel täituda ja laste näod särama panna!“.
 

Heategevuslik kontserdisari „EESTI MÕISAD 2015“

17 aastat mõisamuusikat ja metseenlust 800-aastasel Maarjamaal!

 

Toetame koos Rogosi mõisakooli pillifondi!

 

Agentuuri Corelli Music kroonijuveel, kontserdisari „Eesti mõisad“ on unikaalne kultuurinähtus, milles romantiline mõisaelamus, ajalugu ja arhitektuuripärlid on ühendatud mõisate kuldajastu kauni muusika ja metseenlusega. Barokkansambel Corelli Consort mängib säravat barokkmuusikat ajastu pillidel, nagu see muusika võis kõlada ka ammustel aegadel mõisate ballisaalides. Esmakordselt sarja ajaloos on kavas kaasaja Eesti helilooja uudisteos - Rein Rannapi Klavessiinikontsert! Mõisate ajalugu ja arhitektuuri tutvustab igas mõisas oma tuntud muhedal moel kunstiajaloolane Jüri Kuuskemaa, metseenlus toetab Rogosi mõisakooli laste pillifondi.

 

KONTSERDID:

N, 23. juuli 2015 kell 18 Kõue mõis (Kose kihelkond, Harjumaa)

R, 24. juuli 2015 kell 18 Moe mõis (Ambla kihelkond, Lääne-Virumaa)

L, 25. juuli 2015 kell 18 Esna mõis (Peetri kihelkond, Järvamaa)

P, 26. juuli 2015 kell 16 Rogosi mõis (Rõuge kihelkond, Võrumaa)

 

ESINEJAD:

Barokkansambel CORELLI CONSORT ajastu pillidel

IMBI TARUM klavessiin

Haarav ajalooline taust JÜRI KUUSKEMAA

 

KAVA: pärlid barokiaja muusikast – Corelli, Telemann jt

Rein Rannapi Klavessiinikontsert – esiettekanne!

 

Seitsmeteistkümnendat aastat toimuv igasuvine menusündmus „Eesti mõisad“ on alates 1999. aasta suvest tutvustanud 67 mõisa üle Eesti. Muusikale annab lisaväärtuse võimalus kuuluda metseenide vanasse auväärsesse seltskonda, sari on igal aastal toetanud üht väikest mõisakooli, –hooldekodu või –lastekodu, Maarja Küla ja TÜ Kliinikumi Lastefondi. Selle suve publiku ja metseenide sihtannetused lähevad Rogosi mõisakoolile, et toetada algklasside lastele pillide ostmise fondi. Kooli muusikaõpetaja sõnul oleks neil vaja plaatpille (ksülofonid, kellamängud jm) ja kitarre ehk pille, millest lapsed huvituvad, mille õppimine on kõikidele huvilistele jõukohane ning millega lapsed saaksid mängides arendada nii koosmängurõõmu kui ka hingeharidust.
 
 

Corelli Music

www.corelli.ee

www.facebook.com/corellimusic

 
Fotomaterjal:
https://drive.google.com/folderview?id=0B-YWko_S7tCtWGkwUXFrZkFENWs&usp=sharing

 

Mail Sildos
Kunstiline juht

+372 5097963
mail@corelli.ee

 

Evelin Seppar
Projektijuht
evelin@corelli.ee

 
 

Corelli Music Raua 37, 10124 Tallinn, Estonia tel/fax +372 648 5535 info at corelli dot ee                   

© Corelli Music 2004 

 

Webgate