Tallinna Tornid 2019 - Raekoja plats

Kontsert
Lisainfo
Piletid
Toetajad
31.08.19 18:00 Tallinna Raekoja Plats. Kontserdisari Festival TALLINNA TORNID 2019

 

FESTIVAL "TALLINNA TORNID"

29. - 31. august 2019

Erinevad Tallinna tornid ja säravad muusikud!

 

Corelli Music ühendab festivalil „Tallinna tornid" iidse linna ajaloo ja eri aegade tornitipud tänapäeva loominguliste tippudega ning tutvustab linna kuulsat ja täienenud „kilukarbisiluetti" seestpoolt läbi erinevate ajastute muusika. Keskaegsed linnamüüritornid, kirikud, moodsad pilvelõhkujad - kogu Tallinn täitub vastavalt torni ajastule muusikaga, keskajast ja barokist rahvalike viiside, džässi ja nüüdismuusikani. Stiilsed kontserdid ja kaunis muusika, muusikalised jalutuskäigud, suvelõpu päikeseloojakud, hurmavad vaated nii Tallinna linnale kui ka kaugele üle mere - põnevad ettevõtmised läbi mitme päeva ja osalemisrõõm kõigile!

Muusika kaudu linna avastav festival „Tallinna tornid" toimus esimest korda Euroopa kultuuripealinna Tallinn 2011 raames, oli üks augustikuu programmi tähtsündmusi ning sai publiku sooja vastuvõtu osaliseks.

 

 

L, 31. august 2019

 

18.00 Tallinna Raekoja plats

KAVA: „Swingmuusikat aastatest 1940-1970".

ESINEJAD: David O'Brock (vokaal) ja Tallinna Tehnikaülikooli puhkpilliorkester (dirigendid Tarmo Kivisilla ja Diana Mäeväli)

Jazz'i-standardid („Straighten Up and Fly Right", „Come Fly with Me", „L-O-V-E", „My Way", „Soul Bossa Nova", „Birdland") ning Raimond Valgre laulud inglise keeles ja instrumentaalid.

 

Kontsert on tasuta!

Koostöös Tallinna Kultuuriööga

 

Korraldaja ja lähem info:

Corelli Music www.corelli.ee

www.fb.com/corellimusic

Tallinna Raekoja plats on keskaegse Tallinna all-linna süda. Kaunite keskaegsete ehitistega ääristatud platsil peeti kõik tähtsamad linnaüritused, siin paiknes nii turg kui ka häbipostid ja hukkamispaik. Raekoja platsilt saavad alguse vanalinna vanimad tänavad: Apteegi, Dunkri, Kinga ja Kullassepa tänav, Saiakang, Vanaturu kael, Voorimehe ja Raekoja tänav. Kahjuks ei ole enam säilinud keset platsi paiknenud vaekoda - turule toodud kaupade kaalumiskoht, mis oli ühtlasi esimene renessanssehitis all-linnas.

Raekoja platsi tähtsaim torn on muidugi Tallinna raekoja torn, mille tipus valvab linna Vana Toomas - juba kolmas selline ametimees sel tööpostil (algne tuulelipp paigaldati torni 1530. aastal). Tallinna raekoda sai praegusel kujul valmis 1404. aastal ja linnavõim töötas seal 1970. aastani.

Raekoja platsi esialgne väljak on vanem kui raekoda ise: juba siis, kui 10. sajandil ehitati Toompea linnus, kerkis 10.-11. sajandil linnuse jalamile, just Pika jala tänava ja Vana turu vahele kaupmeeste ja käsitööliste asula, mille kesk- ja turuplatsiks kujunes praegune Raekoja plats.

Tänapäeval korraldatakse Raekoja platsil kõiksugu vabaõhusündmusi eesotsas vanalinnapäevade ja keskaja päevadega. Talvine jõuluturg on üks Euroopa populaarsemaid, esimestest jõulupidustustest Raekoja platsil on andmed juba 1441. aastal, kusjuures väidetavalt seisis just Tallinna raekoja platsil esimene linna jõulupuu Euroopas.

Kontsert on tasuta!

Koostöös Tallinna Kultuuriööga

Tallinna tornid 2019- videoklipp
Tallinna tornid 2019- videoklipp- vene keeles
Tallinna Tehnikaülikooli puhkpilliorkester. Foto: Sten-Ander Ojakallas
Tallinna Raekoja plats. Foto: Birgit Kraas / Corelli Music
Corelli Music Raua 37, 10124 Tallinn, Estonia tel/fax +372 648 5535 info at corelli dot ee                   

© Corelli Music 2004 

 

Webgate