Eesti mõisad 2013- Atla mõis

Kontsert
Lisainfo
Piletid
Toetajad
19.06.13 19:00 Atla mõisa ait- kunstikool (Juuru kihelkond, Raplamaa). Kontserdisari Eesti mõisad 2013

Toetame koos Lasila mõisakooli klaverifondi!

2013 - 15 suve mõisamuusikat!

Agentuur Corelli Music jätkab juba viieteistkümnendat aastat suvise menusündmusega, mille peaesineja on barokkansambel Corelli Consort. Heategevuslikus kontserdisarjas „Eesti mõisad 2013" ühinevad arhitektuur, muusika, ajalugu, metseenlus, mõisaromantika ja kunstipärandi hoidmine. Sari on 14 aasta jooksul, alates 1999. aasta suvest tutvustanud 58 mõisat üle Eesti ja toetanud 13 väikest mõisakooli, -hooldekodu või -lastekodu. Sel aastal lisanduvad veel viis uut mõisa erinevatest Maarjamaa nurkadest.

 

„Eesti mõisad 2013" publiku ja metseenide sihtannetused lähevad Lääne-Virumaal Rakvere  vallas asuva väikese Lasila mõisakooli klaverifondi, et aidata kaasa Rakvere Vallavalitsuse, Lasila Põhikooli ja agentuuri Corelli Music ühisele soovile asendada mõisasaali vana ja väsinud klaver uuega veel sellel aastal! Uus klaver mõisakooli saalis parandab oluliselt õpilaste hariduse kvaliteeti ja pakub edaspidiseks võimaluse ka ümbruskonna elanikele nautida tipptasemel kontserte mõisasaalis aastaringselt.

 

19. juuni 2013 Atla mõis, ait-kunstikool (Juuru kihelkond, Raplamaa)

ESINEJAD:

Elisabeth Joyé, klavessiin (Prantsusmaa)

Selgitusi jagab kunstiteadlane JÜRI KUUSKEMAA

Koostöös Eesti Klavessiinisõprade Tsunftiga

 

KAVA „Crème de la crème": tundelise 18. sajandi imeline klavessiinimuusika - F. Couperin, F. Dagincour

 

 

 

„Eesti mõisad 2013" lõppkontsert 28. juulil kell 18 Lasila mõisas on PILETITETA, vaba annetus Lasila mõisakooli uue klaveri fondi.

Toetame koos Lasila mõisakooli klaverifondi! 

Annetusi saab teha annetuskastidesse igal sarja "Eesti mõisad 2013" kontserdil, "Unustatud mõisad" külastuspäevadel Lasila mõisas või Rakvere Vallavalitsuse arveldusarvele nr 10502017536000 märgusõnaga KLAVER

Agentuuri Corelli Music kroonijuveel, kontserdisari „Eesti mõisad" on unikaalne kultuurinähtus, milles romantiline mõisaelamus ja arhitektuuripärlid on ühendatud mõisate kuldajastu kauni muusikaga. Lisaväärtuse annavad haaravad ajaloolised selgitused kunstiloolaselt Jüri Kuuskemaalt ja kogu publikule võimalus kuuluda metseenide vanasse auväärsesse seltskonda. Igal kontserdil on Lasila mõisakooli klaverifondi toetamiseks avatud annetuskastid ja toimuvad heategevusmüügid, kus sel suvel osaleb oma põnevate toodetega ka Mõisakeraamika. Kolm esimest mõisa selle suve sarjas - Atla, Kõltsu ja Eivere on suurepäraselt korda tehtud ja kultuurihuviliste omanikega eramõisad. Kaks viimast - Räpina ja Lasila on mõisakoolid ning need kontserdid toimuvad populaarse külastusmängu „Unustatud mõisad" mängupäevadel.

 

Suvel 2013 saab sarjas nautida kaht erinevat barokkmuusika kava, mõlemad on tõeline „Crème de la crème" muusikagurmaanidele. 19. juunil esitab Atla mõisas tundelise 18. sajandi klavessiinimuusika pärle võluv prantslanna Elisabeth Joyé. Järgmises neljas mõisas 25.-28. juulil pakuvad imekaunist barokkmuusikat kontratenor Ka Bo Chan ja barokkansambel Corelli Consort ajastu pillidel. Mõisate ajalugu ja arhitektuuri tutvustab igas mõisas oma tuntud muhedal moel kunstiajaloolane Jüri Kuuskemaa.

 

ATLA MÕIS (Gross-Attel) Juuru kihelkonnas Raplamaal

Atla mõisast on teateid juba alates 1422. aastast, kuid praeguse peahoone iga on vaid veidi üle kahesaja aasta. Siin on väheldane, põhiliselt vanabalti stiilis ühekorruseline härrastemaja. See seisab kõrgel soklil ja on kaetud poolkelpkatusega. Hoone ees on kolmnurkviilu ja poolümaraknaga  klassitsistlik portikus. Mõisa härrastemaja on ehitatud arvatavasti 18. sajandi lõpul.

Alates 1850. aastast kuulus Atla Barlöwenitele. Rootsi ohvitseraadlist suguvõsa seadis end Eestis sisse 1606. aastal ning immatrikuleeriti Eestimaa rüütelkonda 1841. aastal. Suguvõsa vapil näeme kirvest ja roosi. Viimane Atla omanik, Konstantin von Barlöwen, pidi üle elama mõisa põletamise 1905. aasta mässu ajal. Ajaloolised interjöörid hävisid ning hoone taastati väliselt vanal kujul. Üks siseruumidest sai uuendamisel puidust kassettlae, millelaadseid on ka ümbruskonna mõisates.

Mõisasüda on  tänapäeval eravalduses. Peahoones elatakse, kõrvalhoonetes tegutseb firma  „Mõisakeraamika", mis valmistab traditsioonilisi savinõusid.

Tekst: Jüri Kuuskemaa

 

PILETID: 18 € / 14 € *

eelmüügis Piletilevis, Statoilis ja võimalusel tund enne algust kohapeal 

*Sooduspiletid (piiratud kogus): pensionär, õpilane, üliõpilane, õpetaja, invaliid ja tema saatja, Eesti Interpreetide Liidu liige

NB! American Express krediitkaardi omanikele Piletilevi eelmüügist soodustus -10% täispileti hinnast

SERK liikmekaardi omanikele Piletilevi eelmüügist soodustus -10% täispileti hinnast.

 

Piletilevi müügikohtades, www.piletilevi.ee ja Statoili teenindusjaamades üle Eesti.

Vaata Piletilevi müügikohti
Kuidas osta pilet internetist 

Mugavaim piletiost kodust väljumata- Sebrapilet!

Eesti mõisad 2013 - videoklipp
Elisabeth Joyé
Elisabeth Joyé
Jüri Kuuskemaa. Foto: Peeter Langovits
Atla mõis. Foto: Atla mõis
EM 2013
Corelli Music Raua 37, 10124 Tallinn, Estonia tel/fax +372 648 5535 info at corelli dot ee                   

© Corelli Music 2004 

 

Webgate