Corelli Music_EESTI MÕISAD 2021 algab homme

Pressiteade
10.08.2021
Corelli Music
 
Corelli Music_EESTI MÕISAD 2021 algab homme
 
Corelli Music jätkab sumedatel suveõhtutel 11.-15 augustil oma pikima traditsiooniga kontserdisarja, suvel 1999 alanud "Eesti mõisad 2021". Sel suvel on kontserdid 11.08 Lahmuse mõisas Viljandimaal, 12.08 Kabala mõisas Järvamaal ja 15.08 Kumna mõisas Harjumaal. Nendega lisandub Corelli nn mõisapanka 96 läbi mängitud ja süvitsi tutvustatud mõisa üle kogu Eesti. Traditsiooniliselt esinevad barokkansambel Corelli Consort ja kunstiajaloolane Jüri Kuuskemaa.
 
Lahmuse mõisas tegutses 1944. aasta kevadel ka Talllinna konservatoorium (praegu Eesti muusika- ja teatriakadeemia), mille tähistamiseks paigaldati 2009 tahvel mõisa seinale ja 2019 istutas rektor Ivari Ilja koos kaaslastega parki mälestuspärna. Kabala mõisas on lisaks muudele tisleritöödele säilinud üks väheseid küttepuude lifte, mis töötab ka tänapäeval. Põneva ajalooga Kumna mõisa uus elu sai alguse 1999. aastal, mil uue lossi jäänused koos pargiga ostis Loodustoode OÜ. Nüüdseks on loss täielikult taastatud ja sisustatud.
 

Heategevuslik kontserdisari "EESTI MÕISAD 2021"

23 aastat mõisamuusikat ja metseenlust 103-aastases Eesti Vabariigis.

Eesti Mõisate Ühenduse tunnustuspreemia "Parim mõisate loo jutustaja".

 

Toetame koos Corelli mõisamuusikuid!

 

Agentuuri Corelli Music kroonijuveel, kontserdisari "Eesti mõisad" on unikaalne kultuurinähtus, milles romantiline mõisaelamus, ajalugu ja arhitektuuripärlid on ühendatud mõisate kuldajastu kauni muusika ja metseenlusega.

 

KONTSERDID "Eesti mõisad 2021":

K, 11.08.2021 kell 18 Lahmuse mõis, Suure-Jaani kihelkond, Viljandimaa

N, 12.08.2021 kell 18 Kabala mõis, Retla-Kabala kool, Pilistvere kihelkond, Järvamaa

P, 15.08.2021 kell 18 Kumna mõis, Keila kihelkond, Harjumaa

 

ESINEJAD:

Barokkansambel Corelli Consort ajastu pillidel:

Mail Sildos ja Meelis Orgse - barokkviiulid, Tõnu Jõesaar - barokktšello, Imbi Tarum - klavessiin

Kunstiajaloolane Jüri Kuuskemaa - haarav ajalooline taust

 

KAVA: Barokiaja kaunimad muusikapärlid, Bachi, Händeli, Corelli, Purcelli jt sonaadid, triosonaadid, soolopalad

 

Juba kahekümne kolmandat aastat jätkub igasuvine menusündmus "Eesti mõisad 2021", mille peaesineja on barokkansambel Corelli Consort, kes mängib säravat barokiaja muusikat ajastu pillidel. Just nii võis see muusika kõlada ka ammustel aegadel mõisate ballisaalides. Loodame ka selle aasta piirangute ootel suvel siiski pakkuda kauneid mõisate ja muusika elamusi. Mõisate ajalugu ja arhitektuuri tutvustab igas mõisas oma tuntud muhedal moel kunstiajaloolane Jüri Kuuskemaa.

 

Sari on alates 1999. aasta suvest tutvustanud 93 erinevat mõisa üle Eesti ning on 2 kontserdiga jõudnud ka Soome mõisatesse. Suvel 2021 lisanduvad erinevatest Maarjamaa nurkadest veel 3 mõisa, millest Lahmuse ja Kabala on tegutsenud pidevalt koolina, aga Kumna on pärast iseseisvuse taastamist Eesti Vabariigis aastal 1991 saanud täiesti uue hingamise.

 

Heategevuslikus kontserdisarjas "Eesti mõisad" annab muusikale ja ajaloole lisaväärtuse võimalus kuuluda metseenide vanasse auväärsesse seltskonda. Sari on toetanud igal aastal üht väikest mõisakooli, -hooldekodu või -lastekodu, Maarja Küla ja TÜ Kliinikumi Lastefondi. Oleme 22 aastat toetanud teisi abivajajaid, kuid nüüd on kultuur ise väga valusalt pihta saanud ja pea 1,5 aastat on ära jäänud kõik kontserdid ja esinemised. Seetõttu palume sel aastal toetada Corelli mõisamuusikuid.

 

Igas mõisas ootavad tund enne kontserdi algust ja vaheajal mõnusad salongikohvikud, toimuvad heategevusmüügid, avatud on annetuskastid.

 

Koos tegutsedes kasvavad väikestest asjadest suured!

 

Kes soovib ja kellel on võimalusi, saab Corelli muusikuid toetada läbi Corelli Metseenide Klubi www.corelli.ee/metseenid

 

Corelli Music liitus aprillis alanud PAI kampaaniaga meie tublide õdede ja hooldustöötajate tänamiseks ning alates juunist on nende kaartidega võimalik külastada kõiki Corelli kontserte kuni aasta 2021 lõpuni. Vt www.corelli.ee

 

Lähem info:

www.corelli.ee

www.fb.com/corellimusic

www.youtube.com/corellimusic

 

Mail Sildos

Corelli Music

Kunstiline juht

Tel 5097963

mail at corelli dot ee

 

Karin Helstein

Corelli Music

Projektijuht

Tel 5811 5774

karin at corelli dot ee

 

 

 

 

 

Corelli Music Raua 37, 10124 Tallinn, Estonia tel/fax +372 648 5535 info at corelli dot ee                   

© Corelli Music 2004 

 

Webgate