Ülestõusmispühade kontsert

Kontsert
Piletid
Toetajad
01.04.18 17:00 Jaani kirik, Tallinn. Kontserdisari Kirikupühad Maarjamaal

 

Kirikupühad Maarjamaal- Ülestõusmispühade kontsert

P, 01.04 kell 17.00  Tallinna Jaani kirik

Purcell. “Ood Pühale Ceciliale” Z 328

ESINEJAD:
Solistid: Jaanika Kuusik (sopran), Maarja Helstein (alt), Ivo Posti (kontratenor), Rasmus Kull (tenor, bass) Tamar Nugis (bass)

Eesti Muusika- ja Teatriakadeemia koor
Corelli Barokkorkester

Dirigent Martin Sildos

Inglise barokkhelilooja Henry Purcelli suurteos „Ood Püha Cecilia auks“ kõlab Tallinna ja Tartu kirikutes Ülestõusmispühade tähistamiseks.

Püha Cecilia oli muusikute kaitsepühak, tema ülistamiseks loodud teosega on sümboolne tähistada suuri kirikupühasid – heas esituses kaunis muusika on läbi aegade pühadesõnumit võimendanud.

Purcelli teos valmis 1692. aastal helilooja kaasaegse iirlase Nicholas Brady tekstile, mis omakorda tugineb John Drydeni oodile Cecilia oreli leiutamisest. Dryden oli restauratsiooniaegse Inglismaa prominentne luuletaja ja näitekirjanik, kes on  tuntud ka huvi poolest Pythagorase “harmonia mundi” teoori vastu, mis väidab, et Maa loomise keskseks jõuks oli muusika.

Purcelli teos ülistab muusika allikat ja jõudu, kõneleb meloodilisest viiulist, armunud flöödist, pehmest kitarrist, vilepillist ja Cecilia instumendist – imelisest masinast – orelist.

Koostöös Eesti Kontserdiga

NB! Tallinna Jaani kirikus toimuva kontserdi kellaaeg on muutunud! Varasemalt kell 16:00 toimuma pidanud kontsert on lükkunud hilisemaks, uue algusajaga kell 17:00.
Vabandame!

Kontsert ka: L, 31.03 kell 16:00 Tartu, Pauluse kirik

Kontserdi piletid müügil Eesti Kontserdis
Ülestõusmispühade kontsert
Corelli Music Raua 37, 10124 Tallinn, Estonia tel/fax +372 648 5535 info at corelli dot ee                   

© Corelli Music 2004 

 

Webgate