Vene Romanss

Kontsert
Lisainfo
Piletid
Toetajad
16.03.14 17:00 Alatskivi loss, Tartu maakond. Kontserdisari Mõisaromantika

Kontserdiagentuur Corelli Music jätkab juubeliaastat kaunimate mõisate ballisaalides meeleolukate kontsertidega VENE ROMANSS.

Vene romanss – see on imelise muusika ja kauni poeesia sulam!

 

L, 15. märts 2014 kell 18 Kõltsu mõis (reserveeritud)

P, 16. märts 2014 kell 17 Alatskivi loss (Kodavere kihelkond, Tartumaa)

 

ESINEJAD:

Kaia Urb (sopran)

Heiki Mätlik (kitarr)

 

KAVA: õhtutäis laule vene romansside kullafondist (Pjotr Tšaikovski, Mihhail Glinka, Aleksandr Ivanov-Kramskoi jpt)

 

Corelli Music kutsub nautima meeleolukaid kontserte VENE ROMANSS sarjas „Mõisaromantika“. Sopran Kaia Urb ja kitarrist Heiki Mätlik pakuvad kaunimate mõisate ballisaalides kuulamiseks imepäraselt hingeminevaid laule vene romansside kullafondist. Duo 23-aastase koostöö jooksul on nad vene romanssidest koosnevat kava kõige rohkem esitanud ja see on ka publiku poolt palavat heakskiitu leidnud. Eesti Rahvusringhäälinguga koostöös on see ka salvestatud ja plaadifirma Harmonia Mundi on kavaga plaadi välja andnud.

 

Vene romanss on imelise muusika ja kauni poeesia sulam. Seda prantsuse kultuuriloost ja kirjandusest mõjutusi saanud žanrit armastati eriti 19. sajandi vene kõrgeltharitud aadelkonna salongides. Neis lauludes on rohkesti nüansse ja kiirelt vahelduvaid meeleolusid, mis peegeldavad au ja armastuse eri tahkusid. Määravaks võib selles pidada kõrge tundekvaliteediga teksti. Paljude romansside alusena on kasutatud selliste säravate poeetide nagu Puškin, Lermontov, Nekrassov, Fet ja Tolstoi imekaunist loomingut, tihti ka rahvalaulu ja -luulet. Iga romanss on omaette lugu – kohtumised, lahkuminekud, õilsad aated, ohvrimeelsus, õrnus, tunnete siirus, kirg ja armastus. Ja mis peamine – vene hing!

Mõisaromantikat võib mõista mitut moodi. Igal juhul kuulub aga romantika – nagu ka vene romansside juurde – tunnete väärtustamine, argipäevast põgenemine ja kauni hetke kalliks pidamine. Kõik, kes te sooviksite oma armsatele keset talvekülma midagi ilusat ja erilist pakkuda: kontsert mõisasaalis on hea võimalus ühendada kaunis ümbruses romantiline õhtu tundeküllase muusikaga. Naudi endiste aegade stiili ja elegantsi!


Kontserdi pikkus koos vaheajaga 1,5 tundi

Sopran KAIA URB on üks Eesti hinnatumaid suurvormi- ja kammersoliste nii kodu-kui välismaal. Aastast 1982 laulab Kaia Urb Eesti Filharmoonia Kammerkooris. Ta on olnud EFK kammerkoori repertuaari kuuluvate suurvormide solistiks nii arvukatel kontserdireisidel kogu maailmas kui ka plaadistustel. Kaia Urb on teinud koostööd paljude nimekate dirigentidega (Tõnu Kaljuste, Neeme Järvi, Saulius Sondeckis, Paul Hillier, Paul Mägi jt.) ning muusikakollektiividega (The Hilliard Ensemble, Leedu kammerorkester, Praha Kammerorkester, Austraalia Kammerorkester, ERSO, Göteborgi Sümfooniaorkester, Tallinna kammerorkester, Hortus Musicus jt.).

Kitarrist Heiki Mätlik (PhD) on esinenud paljudes Euroopa  riikides, Canadas, USAs, Jaapanis, Hiins  ning Austraalias.  Alates 1990. a. on ta Eesti Muusikaakdeemia kitarriõppejõud. Tal on  ilmunud üle poolesaja CD- ja DVD  albumit sealhulgas ka plaadifirmadega Warner Music Company/Finlandia Records (USA/Soome), Antes (Saksa), Forte (Eesti). jt.  

 http://interpreet.ee/eesti-interpreetide-liit/interpreedid/heiki-matlik/?lang=en

 

PILETID: 10/8 € * 

eelmüügis Piletilevis, Statoilis ja võimalusel tund enne algust kohapeal

 

Piletilevi müügikohtades, www.piletilevi.ee ja Statoili teenindusjaamades üle Eesti
ning kui pileteid jätkub, siis ka tund enne algust kohapeal. Vaata Piletilevi müügikohti
Kuidas osta pilet internetist  Mugavaim piletiost kodust väljumata- Sebrapilet!

Sooduspiletid: õpilane, õpetaja, pensionär, üliõpilane, puudega inimene ja tema saatja, Eesti Interpreetide Liidu liige

NB! American Express krediitkaardi omanikele Piletilevi eelmüügist soodustus -10% täispileti hinnast

NB! Eesti Suure Raamatuklubi liikmekaardi omanikele Piletilevi eelmüügist soodustus -10% täispileti hinnast. Täpsed tingimused www.serk.ee 

Vene romanss- videoklipp
Alatskivi loss. www.alatskiviloss.ee
Kaia Urb ja Heiki Mätlik
Kaia Urb ja Heiki Mätlik
Corelli Music Raua 37, 10124 Tallinn, Estonia tel/fax +372 648 5535 info at corelli dot ee                   

© Corelli Music 2004 

 

Webgate