J.S.Bach 325

Kontsert
Lisainfo
Piletid
Toetajad
21.03.10 19:00 Jaani kirik, Tallinn. Kontserdisari Kirikupühad Maarjamaal

Corelli Music & Voces Musicales esitlevad:

üks kaunimaid teoseid maailma muusikaliteratuuris "Johannese passioon" vanameistri sünnipäeval, 21. märtsil 2010 Tallinna Jaani kirikus

Johann Sebastian Bach (1685-1750)

Johannese Passioon BWV 245

Muusikasse kirjutatud evangeelium ... lugu meie kõikide lunastusest ning andeksandmisest. 

ESINEJAD:

SOLISTID

Evangelist ja solist- Mati Turi, tenor

Jesus- Taavi Tampuu, bariton

Pilatus- Uku Joller, bass

Pirjo Püvi, sopran

Eva Helena van Heel, metsosopran (Rootsi)

Pavlo Balakin, bass

Kammerkoor VOCES MUSICALES
Corelli Barokkorkester ajastu pillidel
Dirigent RISTO JOOST

 

Nüüd on võimalik kuulata ka kontserdi salvestust

 

21. märtsil tähistab Corelli Music pidulikult paljude silmis läbi aegade kõige suurema klassiku Johann Sebastian Bachi (1685 - 1750) 325. sünniaastapäeva. Sel puhul kõlab Tallinna Jaani kirikus Bachi esitamiseks ülisobivatel barokiaegsetel pillidel musitseeriva Corelli Barokkorkestri ning hiljuti Eesti eelmise aasta parimaks kooriks tunnistatud kammerkoori Voces Musicales ettekandes üks Euroopa muusikaajaloo liigutavamaid teoseid, J. S. Bachi „Johannese passioon". Kontserti dirigeerib aasta dirigendiks 2009 valitud Risto Joost, soolopartiisid laulavad parimas vokaalses vormis olevad solistid alates tenor Mati Turist ja bass Taavi Tampuust. Kontsert on osa agentuuri Corelli Music suurejoonelisest kontserdisarjast „Kirikupühad Maarjamaal", mis lisaks pidulikele jõulukontsertidele toob ka igal kevadel publikuni mõne muusikaajaloo tähtteose.

„Johannese passioon", loodud Johannese evangeeliumi 18. ja 19. peatükist pärinevale tekstile, on meistri kõige esimene oratooriumilaadne suurteos. Bach komponeeris selle oma teisel Leipzigi-aastal, mis paistab klassiku loomeloos silma kui eriti viljakas kirikumuusika kirjutamise periood. „Johannese passioon" kõlas esmakordselt 1724. aasta Suurel reedel. Bach kasutas Martin Lutheri piiblitõlget, seda vaid õige pisut muutes.

Kontserdiagentuur Corelli Music korraldab alates 2006. aasta Ülestõusmispühadest kontserdisarja *Kirikupühad Maarjamaal*, mille patroon on EELK peapiiskop Andres Põder. Alates detsembrist 2006 on kaaskorraldaja Ensemble Voces Musicales. Sarja peamiseks eesmärgiks on järjepidevalt tuua publikuni kaunis muusika, mis kirjutatud ühe või teise kirikupüha puhul, ettekantuna kirikutes, millist vaimset ja akustilist keskkonda on heliloojad arvestanud oma teoseid kirjutades. Pühadeaegne kirikukontsertide tava on Lääne-Euroopa kristlikus kultuuriruumis väga pika traditsiooniga, mis toob kuulajani teoste algse sõnumi võimalikult puhtalt. Seda kaunist mõtet kannab ka sari *Kirikupühad Maarjamaal*.

Kontserdid toimuvad koostöös Eesti Evangeelse Luterliku Kirikuga, kontserdisarja patroon on EELK peapiiskop Andres Põder. 

 

PILETID: 200.- /100.-

Piletilevi müügikohtades, internetis ja Statoili teenindusjaamades üle Eesti
ja kui jätkub, siis ka tund enne algust kohapeal

Vaata Piletilevi müügikohti
Osta pilet internetist
Mugavaim piletiost kodust väljumata - Sebrapilet!

Sooduspiletid: õpilane, õpetaja, pensionär, üliõpilane, invaliid ja tema saatja, Eesti Interpreetide Liidu liige

American Express krediitkaardi omanikele Piletilevi eelmüügist soodustus -10% täispileti hinnast

J. S. Bach 325
J.S.Bach 325
Corelli Barokkorkester, Voces Musicales ja dirigent Risto Joost Tallina Jaani kirikus. Foto Harri Rospu, Corelli Music.
Risto Joost
Corelli Music Raua 37, 10124 Tallinn, Estonia tel/fax +372 648 5535 info at corelli dot ee                   

© Corelli Music 2004 

 

Webgate