TERVITUSTEGA VIINIST! Hooaja avakontsert

Kontsert
Lisainfo
Piletid
Toetajad
16.10.18 19:00 Tallinna Filharmoonia Mustpeade Maja (Pikk 26, Tallinn). Kontserdisari Muud kontserdid

 

TERVITUSTEGA VIINIST! Hooaja avakontsert

 

Hooaja 2018/2019 avakontserdiga iidses Tallinnas asuvas arhitektuuripärlis Mustpeade majas pakub barokiaja muusika kontsertidega tuntust kogunud Corelli Music seekord kauni buketi Viini klassikute muusikapärlitest otse Euroopa südamest. Kontsert on muusikute kingitus Eesti Vabariigi 100. sünnipäevaks ning tähistab Euroopa kultuuripärandi aastat 2018.

 

Corelli Music toob kontserdiga Maarjamaa sügisesse helgeid muusikaelamusi Mozarti ja Beethoveni maailma kullafondi kuuluvast ajatult kaunist loomingust. Meie Eesti noorte säravate muusikute põnevad ja uudse lähenemisega esitused loovad tulevikku vaatava silla Euroopa kultuuripärandi ja 100-aastase Eesti ajaloo vahele. Publik saab lisaks muusikanaudingule elamuse ka väärika hoone imelisest interjöörist ja ajaloopärandi ilust.

 

T, 16. oktoober 2018 kell 19 Tallinna Filharmoonia Mustpeade maja Valge saal

Hubane salongikohvik ootab publikut tund enne kontserti ja vaheajal.

 

ESINEJAD:

Solist Johan Randvere (klaver)

Corelli Sümfoniettorkester

Dirigent Martin Sildos

 

KAVA:

W.A. Mozart - avamäng ooperile "Figaro pulm" KV 492

L. van Beethoven - Klaverikontsert nr 4 G-duur op 58

L. van Beethoven - Sümfoonia nr 7 A-duur op 92



Kontserdi pikkus koos vaheajaga 2 tundi.

 

Lisainfo www.corelli.ee

www.fb.com/corellimusic

 

Corelli Music kingib kõik oma kontserdisarjad, festivalid ja suursündmused Eesti Vabariigi 100. sünnipäeva pidulikuks tähistamiseks

 

Solistina osaleb üks meie eredamaid noori pianiste, paljude üleriigiliste ja rahvusvaheliste konkursside laureaat ning pidevalt nii Eestis kui välismaal kontserte andev Johan Randvere. Kogu kava juhatab noor dirigent Martin Sildos, kes on tuntust kogunud paljude suurvormide esitustega ning Tallinna Ülikooli Sümfooniaorkestri peadirigendina. Vanemuise teatris on ta koosseisuline dirigent ning muusikajuhina 4 aasta jooksul välja toonud 5 uut muusikalavastust. Selleks kontserdiks pannakse esmakordselt kokku Corelli Sümfoniettorkester, mis koosneb Corelli Barokkorkestri kogenud muusikutest ja varajasest muusikast huvituvatest tudengitest ning teistest noortest muusikutest.

Selline kontsert sobib eriliselt hästi samuti Euroopa kultuuripärandisse kuuluvasse Tallinna Mustpeade maja Valgesse saali. Naudi endiste aegade stiili ja elegantsi ning tänaseid säravaid muusikuid!


Karismaatiline ja mitmekülgne muusik Johan Randvere on oma põlvkonna eredaimaid pianiste. Ta esineb regulaarselt solisti ja kammermuusikuna Eestis ja väljaspool ning on astunud üles legendaarsetes saalides nagu New Yorgi Carnegie Hall ja Moskva Kontservatooriumi Suur Saal. Randvere on andnud kontserte Eestis, Lätis, Leedus, Soomes, Hollandis, Itaalias, Valgevenes, Venemaal, USA-s, jm.

Ta on esinenud solistina paljude orkestritega nagu Läti Rahvuslik Sümfooniaorkester, Tjumeni Filharmoonia Orkester, Valgevene Raadio Sümfooniaorkester, Eesti Riiklik Sümfooniaorkester, Tallinna Kammerorkester, jt ning teinud koostööd dirigentidega nagu  Kristiina Poska, Risto Joost, Toomas Vavilov, Grigori Soroka, Jüri Alperten, Erki Pehk, Mihhail Gerts, Sasha Mäkilä, Kaspar Mänd, Jaan Ots, jt.

Randvere on pälvinud auhindu paljudel üleriigilistel ja rahvusvahelistel konkurssidel, sh I preemia rahvusvahelisel pianistide konkursil „Klaviermusik” Vilniuses (2008), I preemia ja Grand Prix Catania rahvusvahelisel konkursil Itaalias (2012), I preemia ja Grand Priz „Andrea Baldi” rahvusvahelisel pianistide konkrsil Itaalias (2014), II preemia EPTA rahvusvahelisel pianistide konkursil Belgias ja II preemia VIII Eesti pianistide konkursil (2014).

Randvere on hinnatud kammermuusik ja esineb regulaarselt väljapaistvate instrumentalistide ning lauljatega Eestist ja mujalt. Randvere klaveritrio pälvis publikupreemia ja Hollad Music Sessionsi preemia konkurss-festivalil „Con Brio” (2010).

Randvere õppis Võru Muusikakoolis Merike Kappi ja Tallinna Muusikakeskkoolis Marja Jürissoni ja prof Ivari Ilja juures. Ta jätkas Eesti Muusika- ja Teatriakadeemias prof Ivari Ilja klaveriklassis ning Milano Giuseppe Verdi Konservatooriumis prof Valerio Premuroso läe all. Hetkel õpib ta Eesti Muusika- ja Teatriakadeemia doktorantuuris prof Ivari Ilja juhendamisel. Johan Randvere on Pille Lille Muusikute Toetusfondi Noore Muusiku Auhinna laureaat (2014).

 

Dirigent Martin Sildos (1985) alustas muusikaõpinguid klaveritundidega 5-aastaselt, olles oma perekonnas kolmanda põlvkonna muusik. Ta on dirigeerinud mitmeid sümfooniaorkestreid nagu Eesti Riiklik Sümfooniaorkester (ERSO), Vanemuise Sümfooniaorkester, Pärnu Linnaorkester, Üle-Eestiline Noorte Sümfooniaorkester ja Kammerorkester, Eesti Muusika- ja Teatriakadeemia Sümfooniaorkester, samuti Corelli Barokkorkester ja Tallinna Kammerorkester. Ta on teinud koostööd paljude vokaal- ja instrumentaalsolistidega. Kõrvuti orkestridirigeerimisega on ta töötanud mitmete kooridega: Eesti Rahvusmeeskoor (2012/2013), Eesti Muusika- ja Teatriakadeemia kammerkoor, kammerkoor Voces Musicales (2012/2013), Revalia Kammermeeskoor (2008–2011 teine dirigent), Nargen Festivali koor (2008, 2010, 2011 koormeister).

Erinevate orkestrite, kooride ja solistidega on Martin Sildos juhatanud paljusid barokiaja suurvorme –Händeli „Messias“, „La Resurrezione“ ja „Veemuusika“, Charpentier „Te Deum“, Pergolesi „Stabat Mater“, Schützi „Weinachtshistorie“ ja „Magnificat“, Eesti esiettekandena Biberi „Missa Bruxellensis“, samuti Orffi „Carmina Burana“, Sisaski „Missa nr 1“, instrumentaalkontserte, ooperiaariad, orkestriteoseid jne. 2013. aastal oli ta üks Tallinna Ülikooli Sümfooniaorkestri asutaja, praegu on ta selle dirigent. Sügisest 2014 on Martin Sildos Vanemuise teatri koosseisuline dirigent, kus tema esimene suurem töö oli Webberi muusikali „Ooperifantoom“ lavaletoomine rahvusvahelise meeskonnaga. Muusikalise juhi ja dirigendina on ta Vanemuise lavale toonud ka Pajusaare „Lotte Unenäomaailmas“, balleti „Lumekuninganna“, aastast 2015 juhatanud muusikalikontserti „Memory“, novembris 2017 esietendus „Hüljatud“ ja juunis 2018 „Sweeney Todd“. Ta on juhatab ka Verdi „Aida“ etendusi. Uuel hooajal on tulemas  „Kaunitar ja koletis“, Prokofjevi „Romeo ja Julia“, Puccini „Madame Butterfly“ ning Bizet „Carmen“. 2015. aastal oli Sildos Neeme Järvi assistent ERSOs kavaga „Legendaarne – Eesti Heliloojate Liit 90“, kus tuli ettekandele muuhulgas ka Tubina 2. sümfoonia ja Marguste „Sümfoonilised runod“. Suvel 2017 esietendus Martin Sildose juhatusel Saaremaa Ooperipäevadel Rannapi algupärand „Nurjatu saar“.

Martin Sildos õppis aastatel 1993–2000 Tallinna Muusikakoolis löökpille, lõpetas kooli Anto Õnnise õpilasena ning jätkas löökpilliõpinguid Georg Otsa nimelises Tallinna Muusikakoolis professor Rein Roosi juhendamisel. Hooaegadel 2004–2007 töötas ta löökpillimängijana Rahvusooper Estonia sümfooniaorkestris. 2005. aastal alustas ta löökpillierialal õpinguid Eesti Muusika- ja Teatriakadeemias, mille lõpetas 2010. aastal bakalaureusekraadiga professor Toomas Kapteni dirigeerimisklassis. Aastal 2009 pälvis ta dirigeerimise üliõpilastele mõeldud Gustav Ernesaksa nimelise õppestipendiumi. Õppeaastal 2011–2012 õppis ta orkestridirigeerimist Viini Muusika ja Kaunite Kunstide Ülikoolis professor Uroš Lajovici juhendamisel. 2012. aasta juunis omandas ta orkestridirigeerimise erialal Eesti Muusika- ja Teatriakadeemia magistrikraadi (prof Toomas Kapten).

Martin Sildos on osalenud paljudes dirigeerimismeistriklassides, kus teda on juhendanud Eri Klas, Paavo Järvi, Nikolai Aleksejev, Jan Yngwe, Neeme Järvi, Paul Mägi ja Leonid Grin. Lisaks on ta võtnud kompositsioonialaseid eratunde dotsent Mart Siimerilt. Martin Sildos on kirjutanud palju teoseid, millest ulatuslikuma osa moodustavad kooriteosed. Üks neist, „Taaveti laul nr 146“ saavutas 2010. aastal Eesti Heliloojate Liidu ja Pirita Kloostri korraldatud Taaveti laulu konkursil III koha. 2013. aasta mais osales ta koostöös Eesti Filharmoonia Kammerkooriga tuntud prantsuse dirigendi Marc Minkowski projektis, milles toodi Richard Wagneri „Lendav Hollandlane“ kontsertettekandele mainekates kontserdisaalides üle Euroopa (Versailles, Viini kontserdimaja, Barcelona Palau de la Musica Catalana). Sama aasta juunis-juulis osales ta koostöös EFK-ga Aix-en-Provence'i ooperifestivalil, kus tulid ettekandele Wolfgang Amadeus Mozarti „Don Giovanni“ ja Giuseppe Verdi „Rigoletto“. Aastal 2016 oli ta Richard Wagneri Stipendienstiftungi stipendiaat.

 

PILETID: 12 € / 10* €

TOETAJPILETID: 25 €, 35 €, 50 € on suureks abiks kontsertide korraldamisel, tagavad Corelli muusikute suure tänu ja koha esiridades

Piletilevi müügikohtades, www.piletilevi.ee ja Circle K teenindusjaamades üle Eesti ja võimalusel tund enne algust kohapeal

*Sooduspiletid (piiratud koguses): pensionär, õpilane, üliõpilane, õpetaja, puudega inimene ja tema saatja, Eesti Interpreetide Liidu liige

NB! Suur Eesti Raamatuklubi liikmekaardi omanikele Piletilevi eelmüügist soodustus -10% täispileti hinnast. Täpsed tingimused www.serk.ee 

OSTA PILET

Vaata Piletilevi müügikohti
Kuidas osta pilet internetist  Mugavaim piletiost kodust väljumata- Sebrapilet!

Tervitustega Viinist- videoklipp
Tervitustega Viinist- videoklipp- vene keeles
Johan Randvere. Foto: Kaupo Kikkas
Martin Sildos. Foto: Maris Savik
Corelli Sümfoniettorkester. Foto: Olev Mihkelmaa
Tervitustega Viinist
Corelli Music Raua 37, 10124 Tallinn, Estonia tel/fax +372 648 5535 info at corelli dot ee                   

© Corelli Music 2004 

 

Webgate