Corelli Music jätkab suvemaratoni, OLD CHURCH 20-21. juunil

Pressiteade
8.06.2021
Corelli Music
 

Corelli Music jätkab suvemaratoni, OLD CHURCH 20-21. juunil

 

Corelli Music jätkab kaunitel suveõhtutel 20.-21. juunil sarja "Kirikupühad Maarjamaal" kontsertidega, mis seekord seonduvad valgete ööde ja jaanipäeva elamustega. Kontserdid iidsetes Maarjamaa kirikutes pakuvad publikule lisaks kaunile muusikale ka positiivseid emotsioone lootusrikkast ja heledast suveajast väljaspool suurlinnu.

 

Õhkamapanevatel suveõhtutel toovad kirikutesse kitarrist Andre Maaker ja keelpillikvartett Prezioso elegantse programmi "OLD CHURCH - varemeist püütud helid". Kirikuvõlvide all saab nautida imeliselt müstilist muusikat, kuhu Andre on juba mitmeid aastaid kogunud oma nägemusi ja visioone seoses vanade kirikute meeleoludega. Lisaks kuuleb kontserdil veel teisigi tema teoseid.

 

 

"Kirikupühad Maarjamaal"

Valgete ööde kontserdid

"OLD CHURCH - varemeist püütud helid"

20. juuni 2021 kell 20 Rapla Maarja-Magdaleena kirik

21. juuni 2021 kell 20 Simuna Püha Siimoni kirik

 

ESINEJAD:

Andre Maaker - kitarr

Keelpillikvartett Prezioso - viiulid Hanna-Liis Nahkur ja Mari-Katrina Suss, vioola Helena Altmanis, tšello Andreas Lend.

 

KAVAS: Andre Maaker "Old church I-VI" ja teisi teoseid

 

Andre Maaker: "See oli juulis ja septembris 2015, kui käisin kirikute varemetes kuulatamas ja pilli mängimas. See on umbes nii, nagu käiakse rahvapärimust kogumas, mina käisin vanade müüride vahelt helisid kogumas. Istusin, ootasin, kuulatasin ja mängisin - kiriku seintelt kumisemas mineviku kihid, minus aga tukslesid avanemisootel tuleviku helid, lae asemel peegeldumas taevasina lõputus".

 

Naudi endiste aegade stiili ja elegantsi koos suurepäraste muusikutega!

 

Keelpillikvartett Prezioso tegutseb alates 2006. aastast. Kvarteti repertuaar on mitmekesine, hõlmates klassikalisi teoseid, kaasaegset muusikat, kuid ka pop-ja jazzmuusika töötlusi. Prezioso on olnud mitmete eesti heliloojate uudisteoste esmaesitajaks. Prezioso mängu iseloomustab energilisus, intensiivsus ja nooruslikkus, kuid ka inimlik sügavus ja eetilisus on kvarteti muusikutele väga hingelähedane ja oluline.


Andre Maaker nimetab stiilimääratlusi vältides ennast pigem loovmuusikuks, jättes nii ruumi erinevate muusikastiilide vahel liikumiseks, sest teda köidavad erinevad kõlamaailmad ja improviseerides tunneb ta end ühtviisi koduselt nii jazzi-, folgi-, roki- kui ka kammermuusikalavadel.

 

Kes soovib ja kellel on võimalusi, saab Corelli muusikuid toetada läbi Corelli Metseenide Klubi www.corelli.ee/metseenid .

 

Corelli Music liitus aprillis alanud PAI kampaaniaga meie tublide õdede ja hooldustöötajate tänamiseks ning alates juunist on nende kaartidega võimalik külastada kõiki Corelli kontserte kuni aasta 2021 lõpuni.

 

 

Mail Sildos

Corelli Music

Kunstiline juht

Tel 5097963

mail at corelli dot ee

 

Karin Helstein

Corelli Music

Projektijuht

Tel 5811 5774

karin at corelli dot ee

 

 

 

 

 
 

Corelli Music Raua 37, 10124 Tallinn, Estonia tel/fax +372 648 5535 info at corelli dot ee                   

© Corelli Music 2004 

 

Webgate