Corelli Music - Kus laulab lind, kus õitseb lill sel nädalavahetusel

Pressiteade
4.06.2021
Corelli Music
 
Corelli Music - Kus laulab lind, kus õitseb lill sel nädalavahetusel
 

 

Corelli Music toob publikuni kaunitel suveõhtutel kontserdid, mis pakuvad vaid positiivseid meeleolusid - lilled, linnud, armastus. Loodus oma rikkalikus mitmekesisuses oli sajandite tagustele trubaduuridele lõputu inspiratsiooniallikas. Kaunid õitsvad lilleõied (roosid ja liiliad) sümboliseerisid nii maist kui taevalikku aramastust, nende närbumine aga elu lühidust ja kõige kiiret kaduvust. Läbi aegade on heliloojad üritanud oma muusikas matkida linnulaulu. Ööbik laulab armastusest, kuid ta võib poeesias sümboliseerida nii rõõmu kui melanhooliat, nii elu kui surma.

 

Suvealguse salongikontserdid

"Kus laulab lind, kus õitseb lill"

 

L, 5.06.2021 kell 18 Ülenurme mõis, Eesti Põllumajandusmuuseum, Tartumaa

P, 6.06.2021 kell 18 Tallinna Botaanikaaia palmisaal

 

KAVA: Lille-, linnu- ja lembelaulud XIII-XV sajandist - Montpellier' käskiri, Chantilly' käsikiri, jt. Heliloojad: Bernart Ventadorn, Johannes Vaillant, Jacob Senleches, Borlet, Nicolas Pykini, jt.

 

ESINEJAD: vanamuusika ansambel Rondellus

Maria Staak - vokaal, rataslüüra, Ester-Silva Erikson - vokaal, Johanna-Maria Jaama - fiidel, löökpillid, Robert Staak - lauto, löökpillid, Anna-Liisa Eller - psalteerium, plokkflöödid, torupill

 

Suve alguse tähistamiseks on tulemas kaunid vanamuusika kontserdid väga erilistes kontserdipaikades. Ansambel Rondellus esitab keskaja ja renessansi aegset muusikat, mille temaatika on lilled, linnud ja armastus. Seepärast on kontserdid Tartumaal Eesti Põllumajandusmuuseumis asuvas Ülenurme mõisas, mida ümbritseb kevadiselt tärkav kaunis loodus ja lilleilu ning Tallinna Botaanikaaia uhkes palmisaalis.

 

Rondelluse muusikud esinevad ajastu kostüümides ja tolleaegsete pillidega. Kontsertidel tutvustavad nad ka esitatavat muusikat, mistõttu saab kaunitel varasuvistel õhtutel nautida lille-, linnu- ja lembelaule kogu perega.

 

Tund enne algust ja vaheajal ootavad mõnusad salongikohvikud.

Naudi endiste aegade stiili ja elegantsi!

Kontserdi pikkus koos vaheajaga 1,5 tundi.

 

 

Kes soovib ja kellel on võimalusi, saab Corelli muusikuid toetada läbi Corelli Metseenide Klubi www.corelli.ee/metseenid .

 

Corelli Music liitus aprillis alanud PAI kampaaniaga meie tublide õdede ja hooldustöötajate tänamiseks ning alates juunist on nende kaartidega võimalik külastada kõiki Corelli kontserte kuni aasta 2021 lõpuni.

 

 

Mail Sildos

Corelli Music

Kunstiline juht

Tel 5097963

mail at corelli dot ee

 

Karin Helstein

Corelli Music

Projektijuht

Tel 5811 5774

karin at corelli dot ee

 

 

Corelli Music Raua 37, 10124 Tallinn, Estonia tel/fax +372 648 5535 info at corelli dot ee                   

© Corelli Music 2004 

 

Webgate