Oboehaldjas

Kontsert
Lisainfo
Piletid
Toetajad
30.05.14 20:00 Stackelbergide linnapalee/Tööandjate Maja, Kiriku 6, Tallinn. Kontserdisari Toompea muusikasalong

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Corelli kevadekontserdid – OBOEHALDJAS
 
Kontserdiagentuur Corelli Music kutsub nautima kevadiselt kaunist muusikat oboehaldja ja tema külaliste esituses uhke lossi ballisaalis ja meie imelise vanalinna südames!

R, 30. mai 2014 kell 20 Toompea muusikasalong - Stackelbergide linnapalee/Tööandjate maja (Kiriku 6, Tallinn)

ESINEJAD:
HELI ERNITS (oboe)

Keelpillikvartett Rostocki Muusikakõrgkoolist:
Alejandro Carrillo, viiul (Venetsueela)
Laura Kania, viiul (Saksamaa)
Germán de Evan, vioola (Hispaania)
Valentin Preuß, tšello (Saksamaa)

KAVAS: kaunis klassikaline muusika oboele ja keelpillidele - Mozart, Bax, Eller, Tormis, Kõrvits
 
 
 
 
 

Agentuuri Corelli Music kevadised kontserdid OBOEHALDJAS tutvustavad seekord klassikalist puhkpilli oboed ja võluvat noort eesti muusikut Heli Ernitsat. Kevadiselt värsket muusikat saab nautida sarjas „Mõisaromantika“ imekaunis Puurmani lossis ja Toompea muusikasalongis endises Stackelbergide linnapalees, mida tänapäeval teatakse Tööandjate majana. Ajaloolised hooned lummavad oma kaunite luksuslike interjööridega ning Toompeal ka uhke vaatega merele ja vanalinna katustele.

Oboe omapärase tämbriga liituvad sel kontserdil kahe viiuli, vioola ja tšello helid. Noored muusikud on külla tulnud Saksamaalt Rostocki Muusikakõrgkoolist, kus oboemängija Heli Ernits end sel kevadel täiendab ning Tallinna kontsert on ühtlasi ka tema 3. aasta doktorikontsert. Vaheldusrikas kava pakub kuulamiseks alati südameid vallutavaid Mozarti , inglase Baxi teosed ja huvitavaid noppeid Eesti muusikast. Mõisakontsert kuulub ka populaarsesse külastusmängu „Unustatud mõisad“, Toompea kontsert XXXIII Tallinna Vanalinna Päevade kavasse.

Oboehaldjas ise mõtiskleb kontserdist nii: „Ma olen alati arvanud, et oboe ja parajal hulgal keelpille võiksid moodustada ühe kõrvadele äärmiselt nauditava koosluse. Ammune kontserdiidee saab lõpuks teoks, olles sel kevadel Rostockis. Mozarti oboekvartett on kullavaramu teos, sellest saab kontserdi efektne ja kuulajad naeratama panev lõpulugu. Kuna mulle meeldib kullakaevajana vähemängitud Eesti lugusid avastada, siis üks Heino Elleri lüürilistest paladest tuleb kindlasti sisse. Kohe alguses, sest Eller on ju kõige alguses. Edasi põikame Inglismaale, naudime Arnold Baxi kvinteti pastoraalset, pisut karget meeleolu. Ülejäänud kava peab aga kuuluma Eesti muusikale! Kaasaegsemat vaheldust pakub Tõnu Kõrvitsa oboe ja viiuli duo „Unistajad”, pühendatud Olev ja Annemari Ainomäele – üks neist minu õpetaja ja teine lähedane sõber. Veljo Tormise „Sinikka laul” on aga tulemus teadlikule otsimisele sooviga leida hingelähedane rahvamuusikapõhine vokaalteos ja üllatada kuulajaid selle seadega oboele ja keelpillidele. Heliloojat minu soov rõõmustas ja inspireeris teose ümberseadmiseks sulge haarama. „Sinikka laulu” nukker, unistav meloodia sümboliseerib minu jaoks koduigatsust, mis võõrsil viibides alati vaikselt põue poeb.”

Kontserdi pikkus koos vaheajaga1,5 tundi.

PILETID: : eelmüügis 10 € / 8 € *  Piletilevis, Statoilis ja võimalusel tund enne algust kohapeal 12 € / 10 € * 

Piletilevi müügikohtades, www.piletilevi.ee ja Statoili teenindusjaamades üle Eesti

ning kui pileteid jätkub, siis ka tund enne algust kohapeal. Vaata Piletilevi müügikohti
Kuidas osta pilet internetist  Mugavaim piletiost kodust väljumata- Sebrapilet!

Sooduspiletid: õpilane, õpetaja, pensionär, üliõpilane, puudega inimene ja tema saatja, Eesti Interpreetide Liidu liige

NB! American Express krediitkaardi omanikele Piletilevi eelmüügist soodustus -10% täispileti hinnast

NB! Eesti Suure Raamatuklubi liikmekaardi omanikele Piletilevi eelmüügist soodustus -10% täispileti hinnast. Täpsed tingimused www.serk.ee 

Oboehaldjas- videoklipp
Heli Ernits. Foto: Mait Jüriado
Stackelbergide linnapalee
Corelli Music Raua 37, 10124 Tallinn, Estonia tel/fax +372 648 5535 info at corelli dot ee                   

© Corelli Music 2004 

 

Webgate