Euroopa õukonnad - I osa Keiserlikud Jõulud

Kontsert
Lisainfo
Piletid
Toetajad
29.12.05 19:00 Kadrioru-Catharinenthali loss, Tallinn. Kontserdisari Muud kontserdid

Muusika ja eluolu sajanditetaguses Vene tsaaririigis,
kaunis barokiaegne pühademuusika.

D. Bortnjanski Kontsert-Sümfoonia esiettekane Eestis!

ESINEJAD:

Solistid
Lilian Langsepp barokkharf
Imbi Tarum klavessiin
Peeter Sarapuu barokkfagott

barokkansambel Corelli Consort ajastu pillidel

kunstiajaloolane Jüri Kuuskemaa

Sarja *Euroopa õukonnad - Keiserlikud Jõulud* avakontserdiga 27.12. kell 19 Tartu Ülikooli aulas tõmbas Corelli Music joone alla oma suvise *Eesti mõisad 2005* sarja toetusprojektile muusikalise jõulukingiga vaimse puudega laste kodule Maarja Külale, kontserdil osalesid aukülalistena pea kõik Küla elanikud Põlvamaalt Kiidjärvelt. Lisaks väike toetus neile ka firma jõulukaartide ostuga.
Seekordses kavas saab Eesti esiettekande Dmitri Bortnjanski (1751-1825) Kontsert-Sümfoonia fagotile, harfile, klaverile (klavessiinile) ja keelpillidele. Lisaks kuuleb kaunist barokiaja Jõulumuusikat Lääne-Euroopast pärit heliloojatelt: Torelli, Manfredini jt, kelle looming paljusid kroonitud päid rõõmustas.

Kontserdid toimuvad 2005.a. Jõulude ja uue aasta vahel 27.-29. dets. ning ilusa uue traditsioonina peale aastavahetust jaanuari alguses 2006, kui luterlik maailm tähistab Kolmekuningapäeva, õigeusklikud aga Jõulude algust.

Kogu tsaaride ja Eestiga seonduvat ajaloolist tausta, omapärast muusikaelu algusaega ning õukondlikke sidemeid Maarjamaaga valgustab Jüri Kuuskemaa nii eesti kui osadel kontsertidel ka vene keeles. Eesmärgiks on tuua kontsertidele rohkem Tallinna muukeelset elanikkonda, eriti noori, laiendada nende teadmisi Eesti ja Vene rahva ajaloolistest kultuurisidemetest, tutvustada Eesti muusikuid ning aidata muusika kaudu kaasa erinevate rahvuste rahulikule kooseksisteerimisele.

Kuna sarjaga *Euroopa õukonnad* kaasneb väga palju huvitavat teavet ajaloost ning erinevate kultuuride kokkupuutepunktidest, loodame tuua kontsertidele võimalikult palju gümnaasiumide õpilasi. Corelli Music jätkab selle õpilasprojektiga septembris-oktoobris edukalt käivitunud haridusprogrammi, milles osalesid Kadrioru Saksa Gümnaasiumi õpilased. Taoliste projektide eesmärgiks on tuua noored lähemale klassikalisele muusikale (millistele kontsertidele paljud pole kunagi elus sattunud), kasvatada tuleviku publikut, pakkuda lisateavet kooliprogrammides õpetatavale nii ajaloost kui kirikupühadest laiemas tähenduses ning ergutada noori inimesi arutlema erinevate kultuuride tähenduse ja kokkupuutepunktide üle.

Piletid saadaval: Piletilevi müügikohtades, Eesti Kontserdi kassades, Statoili teenindusjaamades üle Eesti, tund enne algust kohapeal.

Vaata Piletilevi müügikohti
Osta pilet internertist

Tallinna Kultuuriväärtuste Amet Tallinna Kesklinna Valitsus

Corelli Music Raua 37, 10124 Tallinn, Estonia tel/fax +372 648 5535 info at corelli dot ee                   

© Corelli Music 2004 

 

Webgate