Eesti Romanss. Igatsus

Kontsert
Lisainfo
Piletid
Toetajad
23.02.14 16:00 Ungern-Sternbergi linnapalee/Teaduste Akadeemia, Kohtu 6, Tallinn. Kontserdisari Toompea muusikasalong

Kontserdiagentuur Corelli Music kutsub Eesti Vabariigi sünnipäeva tähistama Tallinna imelise vanalinna südames asuvasse uhke lossi ballisaali!

 

P, 23. veebruar 2013 kell 16 Toompea muusikasalong

Ungern-Sternbergide linnapalee / Eesti Teaduste Akadeemia (Kohtu 6, Tallinn)

 

ESINEJAD:

Kaia Urb (sopran)

Heiki Mätlik (kitarr)

 

KAVA: igatsevalt kaunis valik Eesti heliloojate romansiloomingust (Miina Härma, Margo Kõlar, Ester Mägi, Kuldar Sink, Eino Tamberg, August Johannes Torma, August Weizenberg)

 

Corelli Music tähistab Eesti Vabariigi aastapäeva meeleoluka salongikontserdiga „EESTI ROMANSS. IGATSUS" pühapäeval, 23. veebruaril kell 16 hubases Toompea muusikasalongis. Tuntud sopran Kaia Urb ja kitarrist Heiki Mätlik pakuvad kuulamiseks igatsevalt kauneid Eesti heliloojate laule, mis kõlavad ka Kaia Urbi viimasel heliplaadil "Igatsus". Iidse Tallinna südames asuv ajalooline hoone, endine Ungern-Sternbergide linnapalee kõrgel Toompea veerel, lummab oma luksusliku interjööri ning uhke panoraamiga kaugele üle mere ja vanalinna katuste.

Salongikontserdil saab klassikute Miina Härma, Mihkel Lüdigi, August Weizenbergi, Konstantin Türnpu ja Artur Lemba romansside kõrval nautida ka uuemaid laule meie heliloojatelt Ester Mägi, Eino Tamberg, Kuldar Sink ja Margo Kõlar. Igatsust millegi kauni ja tabamatu järele lisavad mõned vene romansid. Eesti Vabariigi aastapäeva eelõhtul pakuvad kuulajatele meeldiva üllatuse esimest korda kõlavad Eesti diplomaadist ja asjaarmastajast helilooja August Johannes Torma (1895-1971) romansid. Muusikud Kaia Urb ja Heiki Mätlik on teinud koostööd paarkümmend aastat ja salvestanud ühiselt viis heliplaati.

Corelli Music alustas oktoobris 2006 kontserdisarjaga „Toompea muusikasalong", et sisustada kontserttegevuse ja muusikaga Toompeal asuvad endised väärikad aadlipaleed ning tuua rohkem elu vähekäidavatesse vanalinna paikadesse. Muusikasalongi mõte on taaselustada endiste aegade sundimatu salongiõhkkond, pakkudes publikule võimaluse nautida head muusikat kaunis interjööris ning tund enne kontserti ja vaheajal kohvitassi-veiniklaasi juures kohtuda sõpradega, tutvuda esinevate muusikutega, arutada koduseid-elulisi asju, põletavat päevapoliitikat või globaalprobleeme ning tunda üksteise olemasolust rõõmu. Naudi endiste aegade stiili ja elegantsi!


Kontserdi pikkus koos vaheajaga 1,5 tundi

Sopran KAIA URB on üks Eesti hinnatumaid suurvormi- ja kammersoliste nii kodu-kui välismaal. Aastast 1982 laulab Kaia Urb Eesti Filharmoonia Kammerkooris. Ta on olnud EFK kammerkoori repertuaari kuuluvate suurvormide solistiks nii arvukatel kontserdireisidel kogu maailmas kui ka plaadistustel. Kaia Urb on teinud koostööd paljude nimekate dirigentidega (Tõnu Kaljuste, Neeme Järvi, Saulius Sondeckis, Paul Hillier, Paul Mägi jt.) ning muusikakollektiividega (The Hilliard Ensemble, Leedu kammerorkester, Praha Kammerorkester, Austraalia Kammerorkester, ERSO, Göteborgi Sümfooniaorkester, Tallinna kammerorkester, Hortus Musicus jt.).

Kitarrist Heiki Mätlik (PhD) on esinenud paljudes Euroopa  riikides, Canadas, USAs, Jaapanis, Hiins  ning Austraalias.  Alates 1990. a. on ta Eesti Muusikaakdeemia kitarriõppejõud. Tal on  ilmunud üle poolesaja CD- ja DVD  albumit sealhulgas ka plaadifirmadega Warner Music Company/Finlandia Records (USA/Soome), Antes (Saksa), Forte (Eesti). jt.  

 http://interpreet.ee/eesti-interpreetide-liit/interpreedid/heiki-matlik/?lang=en

 

 

PILETID:

eelmüügis  10/8 € *  Piletilevis, Statoilis ja võimalusel tund enne algust kohapeal hinnaga 12 / 10 € *

 

Piletilevi müügikohtades, www.piletilevi.ee ja Statoili teenindusjaamades üle Eesti
ning kui pileteid jätkub, siis ka tund enne algust kohapeal. Vaata Piletilevi müügikohti
Kuidas osta pilet internetist  Mugavaim piletiost kodust väljumata- Sebrapilet!

Sooduspiletid: õpilane, õpetaja, pensionär, üliõpilane, puudega inimene ja tema saatja, Eesti Interpreetide Liidu liige

NB! American Express krediitkaardi omanikele Piletilevi eelmüügist soodustus -10% täispileti hinnast

NB! Eesti Suure Raamatuklubi liikmekaardi omanikele Piletilevi eelmüügist soodustus -10% täispileti hinnast. Täpsed tingimused www.serk.ee 

 

Eesti romanss- videoklipp
Kaia Urb ja Heiki Mätlik. Foto: Dr Agu Lipping
Ungern-Sternbergide linnapalee saal
Eesti Romanss
Corelli Music Raua 37, 10124 Tallinn, Estonia tel/fax +372 648 5535 info at corelli dot ee                   

© Corelli Music 2004 

 

Webgate