„Hümn armastusele“ emadepäevaks

Kontsert
Lisainfo
Piletid
Toetajad
08.05.12 19:00 Mäetaguse mõis, Ida-Virumaa.. Kontserdisari Mõisaromantika

Kõige kuulsamad prantsuse shansoonid ja imeline akordion, tervituseks kõikidele armsatele emadele ja vanaemadele!

Emadepäeva kontsert mõisas


ESINEJAD:
SILVI VRAIT (vokaal)
RAIVO TAFENAU (akordion)
Jürmo Eespere (klahvpillid)
Liina Amon (löökpillid)

 

Emadepäeva tähistab Corelli Music eriti hõrgu kõlamaailmaga, mille loovad kaunis Mäetaguse mõisa ballisaalis Eesti muusika grand lady Silvi Vrait ja aasta 2010 jazzmuusik Raivo Tafenau oma sõpradega. Hiilgavas vormis Silvi Vrait koos suurepärase saateansambliga viib meid armastuse pealinna Pariisi, mille mõnusat meeleolu aitab kuulajani tuua Raivo Tafenau seekord mitte saksofoniga, vaid akordionil. Esitusele tulevad kõige kuulsamad prantsuse shansoonid, nii prantsuse kui ka eesti keeles. Peaagu kõik eestikeelsed sõnad on lugudele kirjutanud Lauri Leesi.

Loomulikult on kesksel kohal akordion, milleta ei kujuta vist keegi ette Seine`i jõe kaldapealsete kuulsat kohvikumelu. Ja loomulikult Armastus. Kes siis veel oskaks armastust muusikasse kirjutada paremini kui prantslased!

 

Silvi tutvustab oma mõnusat kava nii: „Prantsuse soololaul, nagu me teda tänapäeval tunneme, pärineb umbes 16.sajandist. Prantsuse shansoonil on ühevõrra tähtsad nii meloodia kui tekst, kuid sageli tõuseb tekst suuresti esiplaanile. Tekstid on sageli pikad, jutustavad lugu, tihti armastusest. Tähenduse avamine ei ole interpreedile kõige mugavam ülesanne. Kui libiseda pealiskaudselt tekstist üle, jääb ka ühtteist alles, eriti kui meloodia ja selles peituv dünaamika ja kirg on säilitatud, kuid kui anda südamega edasi teksti sisu, selles peituv lugu, siis mõjutab ka meloodia võimsamalt kuulajaid ning laulust on saanud tervik, mis väheseid ükskõikseks jätab. Meloodia järgib prantsuse keele rütmi ja muudes keeltes pole shansoone just lihtne laulda. Eesti publikule peaks neid kindlasti püüdma eesti keeles laulda, kuigi pole harvad juhused, kus kuulaja eelistab just originaalkeelt, eelkõige tema kõla ja rütmi pärast."

Prantsuse shansooni põhiteema ei ole alati armastus, kuid nendes lauludes, mida Silvi seekord esitab, ta seda kindlalt on. Tema repertuaaris on selliste eriliste shansonjeede nagu E. Piaf, J. Brel, C. Trenet, J. Greco maailmakuulsaks lauldud laule.

Kontserdi pikkus koos vaheajaga 1,5 tundi. 

 

PILETID:

12.- € / 8.- €*

 

Piletilevi müügikohtades, www.piletilevi.ee ja Statoili teenindusjaamades üle Eesti
ning kui pileteid jätkub, siis ka tund enne algust kohapeal.

Vaata Piletilevi müügikohti
Kuidas osta pilet internetist 

Mugavaim piletiost kodust väljumata- Sebrapilet!

NB! American Express krediitkaardi omanikele Piletilevi eelmüügist soodustus -10% täispileti hinnast

NB! Eesti Suure Raamatuklubi liikmekaardi omanikele Piletilevi eelmüügist soodustus -10% täispileti hinnast. Täpsed tingimused www.serk.ee

Corelli Music Raua 37, 10124 Tallinn, Estonia tel/fax +372 648 5535 info at corelli dot ee                   

© Corelli Music 2004 

 

Webgate