Kingituskontsert

Kontsert
Lisainfo
Piletid
Toetajad
02.09.09 18:00 Püha Vaimu kirik, Tallinn. Kontserdisari Muud kontserdid
Kingituskontsert
 
Kaunis barokiaja muusika kontsert, haruldane külaline Jaapanist – Euroopa tippharidusega klavessiinikunstnik, võluv jaapanlanna Yoshiko Ieki taas Maarjamaal! 
 
ESINEJA:
Yoshiko Iek (klavessiin, Jaapan)
 
Kavas: J.S. Bach, C.Ph.E. Bach, Fr. Couperin, G. Böhm ja H. Kobayashi (1931, Jaapan). 
 
 
Kingituseks oma heale publikule peale äsjalõppenud Corelli muusikasuve AD 2009 oli kontserdile sissepääs vaba!
 
See kontsert Tallinnas on Ieki kolmas avalik esinemine Eestis, eelmise sügise kontsertidega samas kirikus ja Maardu mõisas lummas võluv jaapanlanna nii publiku kui korraldajad. Jaapani muusiku teistkordne külaskäik Maarjamaale saab teoks tänu agentuuri Corelli Music jätkuvale koostööle Jaapani Saatkonnaga Eestis. 

Yoshiko Ieki on sündinud Tokyos, aga tema tähtsaim õpetaja oli vanamuusika maailma absoluutne legend Gustav Leonhardt, kelle juures Ieki õppis Sweelincki konservatooriumis Amsterdamis.

Kontserdil Tallinnas kõlab imeilus barokikava, valik kauneimast muusikast, mis 17.-18. sajandil loodud: vanameister J.S. Bach ja üks tema poegadest C.Ph.E. Bach, Fr. Couperin, G. Böhm. Seekord on kavas ka põnev näide Jaapani meistrite loomingust – Hideo Kobayashi (1931) „Infinite Shining“, mille on klavessiinile seadnud Akiko Kuwagata.

Mainekad väljaanded on jaapanlanna mängustiili iseloomustanud sõnadega „elegantne, „delikaatne“, „voolav“ ja „graatsiline“. Tema kohta on kirjutatud: „Yoshiko Ieki näitab oma kavavaliku ja muusikamõistmisega kui sarmikas on klavessiin. Teda võiks nimetada klavessiini-misjonäriks.“ - „Ieki mängustiil on elegantne ja delikaatne. Tema kaunis kõla voolab õrnalt ja paitab kõrvu.“ - „Ieki esinemisele lisavad värvi graatsia ja väärikus. Tema suurepärane tehnika lubab iga nüanssi edasi anda leidlikult ning väikseimalegi detailile suurt tähelepanu pöörates.“

 

Olete oodatud kingituskontserdile Püha Vaimu kirikus!

Sissepääs vaba!

Jaapani Saatkond Eestis
Yoshiko Ieki 2
Püha Vaimu kirik
Yoshiko Ieki
Corelli Music Raua 37, 10124 Tallinn, Estonia tel/fax +372 648 5535 info at corelli dot ee                   

© Corelli Music 2004 

 

Webgate