Tallinna tornid 2012- Radisson Blu hotell Tallinn, Lounge 24

Kontsert
Lisainfo
Piletid
Toetajad
24.08.12 16:00 Radisson Blu hotell, Tallinn (Rävala pst. 3). Kontserdisari Festival TALLINNA TORNID 2012

FESTIVAL "TALLINNA TORNID"

23.-25. august 2012, Tallinn

Tallinna tornid ja säravad muusikud!

 

Corelli Music ühendab festivalil „Tallinna tornid" linna iidse ajaloo tänapäevaga ning tutvustab linna kuulsat ja täienenud „kilukarbisiluetti" seestpoolt läbi eri ajastute muusika. Keskaegsed linnamüüritornid, kirikud, moodsad pilvelõhkujad - kogu Tallinn täitub vastavalt torni ajastule muusikaga, keskajast ja barokist rahvalike viiside, džässi ja nüüdismuusikani. Stiilsed kontserdid ja kaunis muusika, muusikalised jalutuskäigud, suvelõpu päikeseloojakud, hurmavad vaated nii Tallinna linnale kui ka kaugele üle mere - põnevad ettevõtmised läbi kolme päeva ja osalemisrõõm kõigile! Muusika kaudu linna avastav festival „Tallinna tornid" toimus esimest korda Euroopa kultuuripealinna Tallinn 2011 raames, oli üks augustikuu programmi tähtsündmusi ning sai publiku sooja vastuvõtu osaliseks.

  

Radisson Blu hotell Tallinn, Lounge 24 katusekorrusel (Rävala pst 3)

Klassikalised klarnetikvartetid ja kaunis vaade linnale!

ESINEJAD:

Toomas Vavilov (klarnet),

Arvo Leibur (viiul),

Toomas Nestor (vioola),

Aare Tammesalu (tšello)

 

KAVA: „Clarinette Omnitonique"

*Iwan Müller. Klarnetikvartett nr 1 B-duur

*Giovanni Battista Cirri. Duo viiulile ja tšellole op 12 G-duur

*Bernhard Crusell. Klarnetikvartett nr 1 Es-duur


 

SISSEPÄÄS TASUTA, eelregistreerimisega*

NB! KOHAD ON TÄIS!

Koostöös Radisson Blu hotell, Tallinnaga

Tallinna tornid, need võluvad tipud, loovad kordumatu ja unikaalse mustri, mida on silmal kaunis vaadata. Kuid inimesel on ka kuulmismeel ja Tallinnas tasub see igal juhul käigus hoida. Muusikalembene Eesti pakub pealinnas kuulamiseks (ja muidugi ka vaatamiseks) oma muusikalisi tippe ja tippmuusikat. Tallinna muusikaline panoraam on vähemalt sama põnev, kui nn „kilukarbisiluett".
1786. aastal Revalis (varasem Tallinna nimi) sündinud Iwan Müller on tänaseni üks varjatud Tallinna tippe. Vahel on pilved madalal ning kõiki tippe polegi näha. Nii juhtus ka hiilgava klarnetisti, pilliehitaja ja helilooja Mülleriga, kelle laialdasem taasavastamine ootab alles ees. Tänane kontsert aitab ajalooudu selle Eestist pärit suurmehe ümbert eemal hoida ja tutvustab 18. sajandi Euroopa muusika suurkuju lõpuks ka Eestis, tema sünnimaal. U 80 m kõrgusel maapinnast kõlab tema Klarnetikvartett nr 1 B-duur, harvakuuldav kõrgpilotaaž klarnetile - teos, mille esitamiseks on vaja ülivõimekat muusikut. Õnneks leidub Tallinna muusikatippude hulgas Toomas Vavilov, kellele osutub selline väljakutse täiesti jõukohaseks.
Ka teiste kontserdil kõlavate teoste autoreid ei ole alati kõige kirkamal moel näha, aga seda ei saa kuidagi süüks panna heliloojatele - pigem meile, kuulajatele. Itaalia tšellovirtuoos Giovanni Battista Cirri ja soome klarnetiäss Bernhard Henrik Crusell kõnetavad oma loominguga igat ärksat kuulajat. Nende võluvad teosed tõstavad meid iidse linna kohale, et võiksime üheskoos muretult kunstilistes kõrgustes hõljuda. Siis on võimalik sõpradele jutustada sellest, mida Tallinna külastades nägin, aga ka kirjeldada, mida kuulsin ja tajusin.

Aare Tammesalu


Kontserdile sissepääs TASUTA, eelregistreerimise alusel.

Palun saatke osalemissoov aadressil rsvp at corelli dot ee.

Teie registreerumise kohta saadetakse kinnitus.

NB! Eelregistreerimisega kontsertidel on piiratud arv kohti!

 

TÄHELEPANU! Radisson Blu hotell Tallinn, Lounge 24 toimuva kontserdi kohad on TÄIS! Eelregistreerimine on lõppenud!

 

Kõigil kontsertidel on festivali toetuseks võimalik osta „Tallinna tornide“ infobuklet hinnaga 3 €.

 

Tallinna Tornid - videoklipp
Toomas Vavilov. Foto: Kaupo Kikkas
Corelli Music Raua 37, 10124 Tallinn, Estonia tel/fax +372 648 5535 info at corelli dot ee                   

© Corelli Music 2004 

 

Webgate