Naistepäevakontserdid- Kaunitele daamidele

Kontsert
Lisainfo
Piletid
Toetajad
05.03.17 18:00 Ungern-Sternbergi linnapalee/Teaduste Akadeemia, Kohtu 6, Tallinn. Kontserdisari Toompea muusikasalong

 

 

 

 

 

 


 
KAUNITELE DAAMIDELE – Naistepäeva muusikasalongid

Naistepäeva kontserdid kaunimates mõisates ja muusikasalongis, romantiliste tähtpäevade tähistamine ja imeline muusika. Jätkuvad agentuuri Corelli Music menukad kontserdisarjad „Mõisaromantika“ ja „Toompea muusikasalong“ uhke mõisalossi ning Toompea endise aadlipalee ballisaalides. Ajaloolised hooned lummavad oma kaunite luksuslike interjööridega ning Toompeal ka miljonivaatega üle vanalinna katuste. Need õhtud on kui vaimustava muusika, suurepäraste muusikute ja kauni poeesia sulam!

TOOMPEA MUUSIKASALONG

P., 5. märts 2017 kell 18 Ungern-Sternbergide linnapalee, Eesti Teaduste Akadeemia (Kohtu 6, Tallinn)

ESINEJAD:
MATI TURI - tenor
MARTTI RAIDE - klaver

KAVA:
„KAUNITELE DAAMIDELE“ -  imepäraselt hingeminevad laulud maailma ja Eesti muusika kullafondist: Schubert, Schumann, Mozart, Tšaikovski, Artur Kapp, Mart Saar jt

Romantikat võib mõista mitut moodi – romantiline võib olla nii intiimne õhtu kahele kui ka vägev isamaa-armastus. Aga igal juhul kuulub romantika juurde tunnete väärtustamine, argipäevast põgenemine ja kauni hetke kalliks pidamine. Kõik, kes te sooviksite oma armsatele keset talvekülma midagi ilusat ja erilist pakkuda – kontsert uhketes ballisaalides aadlipalees või mõisalossis on hea võimalus ühendada romantiline õhtu kaunis ümbruses tundeküllase muusikaga.

Kontserdi pikkus koos vaheajaga 1,5 tundi
 
KONTSERT KA:
MÕISAROMANTIKA
L., 4. märts 2017 kell 18 Puurmani loss (Kursi kihelkond, Jõgevamaa)

Vaata infot ka Corelli Music Facebook lehelt!    

Corelli Music kutsub nautima meeleolukaid kontserte sarjades „Mõisaromantika“ ja „Toompea muusikasalong“. Kavaga KAUNITELE DAAMIDELE teevad märtsi alguse kummarduse kõigile naistele meie tippmuusikud tenor Mati Turi ja Martti Raide klaveril. Kuulda saab kuldsest klassikast Schuberti, Schumanni, Mozarti, Artur Kapi ja Mart Saare imelist laululoomingut ning igatsevaid vene romansse Tšaikovski sulest,  mis moel ehk teisel pühendatud armsatele naistele. „Mirtide ja roosidega“, „Mu kaunis täht“, „Igatsus“, „Meeletud ööd“, „Oh, kui te vaid teaks“ – need mõned laulude pealkirjad annavad pisut aimu kontserdi meeleoludest.

Tund enne algust ja vaheajal ootavad külastajaid hubased salongikohvikud. Kohaletulija saab lisaks muusikanaudingule elamuse ka luksuslikest sisekujundustest, mis laseb muusikat kuulates vaimusilmas hõlpsasti tagasi aristokraatlikku mõisa- ja lossiaega rännata. Naudi endiste aegade stiili ja elegantsi suurepäraste muusikute ja kaunite interjööridega!

Mati Turi on hinnatud ja nõutud tenor nii Eestis kui ka välisteatrite lavadel. Tema repertuaari kuulub rikkalik valik ooperirolle ja oratooriumite sooloosi, samuti on ta üles astunud kammerlauljana ning olnud pikka aega Eesti Filharmoonia Kammerkoori liige. Tema repertuaar hõlmab muusikat barokist eesti nüüdisheliloojate teosteni.

Mati Turi on lõpetanud Heino Elleri nimelise Tartu Muusikakooli (1988) koorijuhtimise erialal ning Eesti Muusika- ja Teatriakadeemia (1996) Ants Üleoja dirigeerimisklassis. Laulu alal on ta täiendanud end Ervin Kärveti ja 2005. aastast Jaakko Ryhäneni juhendamisel Soomes. Aastatel 1992-2004 laulis Mati Turi Eesti Filharmoonia Kammerkooris ning esines sageli ka solistina.

Mati Turi rahvusvaheline solistikarjäär ooperilauljana hoogustus 2005. aastal Juhana rolliga Joonas Kokkoneni ooperis "Viimased kiusatused" Tampere Ooperis. Vabakutselise lauljana on ta üles astunud veel Soome Rahvusooperis, Hollandis Enschedes resideerivas Nationale Reisoperas, Chemnitzi Teateris Saksamaal, Stuttgarti Ooperis, Rahvusooperis Estonia ja Teatris Vanemuine. Ta on teinud kaasa ka Inglise Opera Northi, Longborough Festival Opera ja Nargen Opera lavastustes.

Peale arvukate ooperirollide on Mati Turi olnud solist paljude vokaalsümfooniliste suurvormide ettekannetel. Nende hulgas on Georg Friedrich Händeli oratooriumid "Messias", "Saalomon", "Jeptha", "Theodora", Johann Sebastian Bachi "Matteuse passioon", "Markuse passioon", "Johannese passioon" (evangelist ja aariad), Missa h-moll, "Jõuluoratoorium", "Ülestõusmisoratoorium", "Magnificat" ja kantaadid, Wolfgang Amadeus Mozarti Missa c-moll, "Reekviem" ja oratoorium "Davide penitente", Joseph Haydni "Loomine", "Harmoniemesse" ja missad, Giuseppe Verdi "Reekviem", Carl Orffi "Carmina Burana", Artur Honeggeri "Jean d'Arc tuleriidal", Igor Stravinski "Oidipus Rex", Ludwig van Beethoveni Sümfoonia nr 9 ja "Missa solemnis", Cyrillus Kreegi "Reekviem", Arvo Pärdi "Passio" ja "Litany", Veljo Tormise "Eesti ballaadid".

Kammermuusikas on Mati Turi partner kaua aega olnud pianist Martti Raide, kellega algas koostöö 2007. aastal. Igal hooajal on duo toonud publikuni vähemalt ühe uue laulukava. Ansambli repertuaarivalikus domineerivad peamiselt kaks suunda: saksa Lied (Franz Schubert, Robert Schumann, Hugo Wolf, Richard Strauss, Gustav Mahler, Arnold Schönberg, Anton Webern, Erich Wolfgang Korngold) ja eesti muusika (Mart Saar, Artur Kapp, Eduard Tubin, Ester Mägi, Tõnu Kõrvits jt), kuid esitatud on ka põhjamaade (Jean Sibelius, Edvard Grieg), prantsuse (Claude Debussy) ja vene muusikat. Peale Eesti on duo esinenud USA-s, Kanadas, Venemaal ja Saksamaal.

Mati Turi on teinud koostööd paljude orkestrite ja ansamblitega, sh Corelli Consort, Linnamuusikud, Reval Ensemble, Belgia vanamuusikaansambel Il Gardellino, Eesti Riiklik Sümfooniaorkester, Tallinna, Riia, Iisraeli ja Austraalia kammerorkestrid, Tallinna Barokkorkester, Läti Riiklik Sümfooniaorkester, Malmö Sümfooniaorkester, Rootsi Raadio koor ja Madalmaade Kammerkoor.

Mati Turi on pälvinud Eesti Kultuurkapitali aastapreemia (2002), Eesti Kultuurkapitali stipendiumi "Ela ja sära!" (2007), Eesti Muusikanõukogu ja Eesti Kultuurkapitali preemia (2012) ning Eesti teatri muusikalavastuse aastaauhinna (2014) Tannhäuseri tegelaskuju kõrgetasemelise vokaalse teostuse eest Richard Wagneri ooperis "Tannhäuser" (Rahvusooper Estonia).

 

Martti Raide on Eestis nõutavamaid Lied-pianiste, kes on pälvinud mitmel konkursil parima kontsertmeistri tiitli. Ta on lõpetanud Tallinna Riiklikus Konservatooriumis prof Bruno Luki klaveriklassi ning omandanud Eesti Muusika- ja Teatriakadeemias (EMTA) magistrikraadi saateklassi erialal prof Vilma Mallene juhendamisel. 2010. aastal kaitses ta doktorikraadi uurimusega esitusstiilist eesti lauluklassika interpretatsioonis. Ta on end täiendanud ka Berliinis Hanns Eisleri nimelises Kõrgemas Muusikakoolis prof Wolfram Riegeri juhendamisel ja osalenud prof Irwin Cage'i meistrikursusel.

Nii kammermuusiku kui ka solistina on Raide esinenud Eestis, mitmel pool Euroopas, Ameerikas ja Kanadas. Tihe koostöö seob teda tenor Mati Turiga, kuid tema lavapartnerid on olnud ka lauljad Helen Lokuta, Helen Lepalaan, Arete Teemets, Kädy Plaas, Jaakko Kortekangas, Rene Soom jpt. Martti Raide osalusel on esiettekandena kõlanud üle 30 Eesti helilooja uudisteose, sh Mägi, Sumera, Kangro, Kõrvits, Tally, Siimer, Remme, Lattikas, Tulev, Lill ja Uusberg. 2002. aastal ilmus koostöös bariton Villu Valdmaaga CD "20. sajandi Eesti vokaalmuusika".

Martti Raide on Eesti Richard Wagneri Ühingu esimees, Eesti Klaveriõpetajate Ühingu aseesimees ja Rahvusvahelise Artur Kapp'i Ühingu juhatuse liige. Ta on mitme konkursi (Eesti Noorte Pianistide Konkurss " Eesti kõla", Mart Saare nimeline lauljate konkurss) kunstiline juht, sage esineja meistrikursustel ja koolitustel ning paljude žüriide liige.

Martti Raide on kirjutanud muusikaartikleid, peamiselt ajakirjale Muusika ja ajalehele Sirp. Ta oli hooajal 2014/2015 toimunud kontserdisarja "Ilus möldrineiu" idee autor ja kunstiline nõustaja. Praegu töötab ta pedagoogina EMTAs ja Tallinna Muusikakeskkoolis, kus ta on klaveriosakonna juhataja.

 

PILETID: 15 € / 12 € *  Piletilevis, Statoilis ja võimalusel tund enne algust kohapeal 

Piletilevi müügikohtades, www.piletilevi.ee ja Statoili teenindusjaamades üle Eesti ja võimalusel tund enne algust kohapeal
*Sooduspiletid (piiratud koguses): pensionär, õpilane, üliõpilane, õpetaja, puudega inimene ja tema saatja, Eesti Interpreetide Liidu liige

NB! Suur Eesti Raamatuklubi liikmekaardi omanikele Piletilevi eelmüügist soodustus -10% täispileti hinnast. Täpsed tingimused www.serk.ee 

OSTA PILET

Vaata Piletilevi müügikohti
Kuidas osta pilet internetist  Mugavaim piletiost kodust väljumata- Sebrapilet!

Naistepäevakontserdid- videoklipp
Eesti Teaduste Akadeemia saal. Foto Corelli Music
Mati Turi.Foto: Harri Rospu
Martti Raide. Foto: Jake Farra
Corelli Music Raua 37, 10124 Tallinn, Estonia tel/fax +372 648 5535 info at corelli dot ee                   

© Corelli Music 2004 

 

Webgate