Ulla Krigul ja Corelli Consort festivalil "Tallinna tornid"

Kontsert
Lisainfo
Piletid
Toetajad
28.08.20 20:00 Rootsi-Mihkli kirik, Tallinn. Kontserdisari Festival TALLINNA TORNID 2020

 

FESTIVAL "TALLINNA TORNID" 10!

26. - 29. august 2020

Erinevad Tallinna tornid ja säravad muusikud!

 

Corelli Music ühendab festivalil „Tallinna tornid" iidse linna ajaloo ja eri aegade tornitipud tänapäeva loominguliste tippudega ning tutvustab linna kuulsat ja täienenud „kilukarbisiluetti" seestpoolt läbi erinevate ajastute muusika. Keskaegsed linnamüüritornid, kirikud, moodsad pilvelõhkujad - kogu Tallinn täitub vastavalt torni ajastule muusikaga, keskajast ja barokist rahvalike viiside, džässi ja nüüdismuusikani. Stiilsed kontserdid ja kaunis muusika, muusikalised jalutuskäigud, suvelõpu päikeseloojakud, hurmavad vaated nii Tallinna linnale kui ka kaugele üle mere - põnevad ettevõtmised läbi mitme päeva ja osalemisrõõm kõigile!

 

R, 28. august 2020

 

20.00 Rootsi-Mihkli kirik (Rüütli 9, Tallinn)

ESINEJAD: Ulla Krigul (orel) ja barokkansambel Corelli Consort koosseisus Ka Bo Chan (kontratenor), Mail Sildos (barokkviiul), Tõnu Jõesaar (viola da gamba)

KAVA: OreliÖÖ. Imeline orelimuusika ja barokiaja kaunimad aariad sumedas suveöös - Georg Friedrich Händel, Henry Purcell, Johann Sebastian Bach, Wolfgang Amadeus Mozart jt.

 

Korraldaja ja lähem info:

Corelli Music www.corelli.ee

www.fb.com/corellimusic

Ulla Krigul on üks Eesti noorema generatsiooni silmapaistvamaid organiste. Ta on lõpetanud Tallinna Muusikakeskkooli klaveriõpilasena ning 2006. aastal Eesti Muusika- ja Teatriakadeemia magistrantuuri prof. Andres Uibo oreliklassi. Lisaks olid olulised paar aastat Viini Muusika ja Kujutavate kunstide ülikoolis prof. Martin Haselböcki oreliklassis.
Praegu töötab ta Tallinna Soome Püha Peetruse kirikus organistina.

Ulla toob regulaarselt igal aastal välja üks-kaks uut soolokava. Olulisel kohal tegevuses on kammermuusika.
Sageli reisib ta koos oma harmooniumiga mööda Eestit. Sama pilliga võib teda näha ka koos Riho Sibulaga või Kädy Plaasi ja Riivo Kallasmaaga esitamas eesti poeesiat. Samuti võib teda näha esitamas oreliloomingut põimituna gongihelidega.

Ta on toonud kuulajateni mitmete Eesti noorema põlvkonna heliloojate uudisloomingut.Nii solisti kui hinnatud kammermuusikapartnerina on Krigul esinenud Eestimaa kirikutes, osalenud enamikel tuntumatel kodumaistel festivalidel:Tallinna Rahvusvahelisel Orelifestival, Tallinna rahvusvahelisel Bachi festival, Klaaspärlimängu festival, Leigo Järvemuusikal, Jazzkaarel ning Ukrainas Lvivi rahvusvahelisel orelifestivalil. Samuti on kontserdid viinud teda Soome, Lätti, Austriasse, Rootsi, Venemaale ja nii solistina, kui kammerkoosseisudes.

2019 kevadel ilmus tema esimene CD Erkki-Sven Tüüri oreliloomingust.

Samuti on tal plaanis laiendada orelirepertuaari elekroonikaga sidudes ning tuua seeläbi juurde ka noorem ja teistlaadi taustaga publikugeneratsioon.

 

Tallinna vanalinnas asuv Rootsi-Mihkli kirik on sajandite jooksul olnud eestirootslastele tähtis usukeskus. Hoone ehitati 1531. aastal seegina, pikalt kasutati seda ka garnisonikirikuna. Tallinna Rootsi-Mihkli kogudusest on andmeid alates 16. sajandist, Rüütli tänava hoones asub see alates 1733. aastast. 20. sajandi algul kujunes Rootsi-Mihkli kogudusest üks eestirootslaste vaimseid keskusi, mille juures asus rootsikeelne algkool ning 1920.-1930. aastatel ka ajakirja Kustbon toimetus.

Pärast Teist maailmasõda kogudus Tallinnas likvideeriti ja selle tegevus jätkus Rootsis. Nõukogude ajal asus hoones hoopistükkis raskejõustikusaal. Kirik restaureeriti 2002. aastal võimalikult algupäraselt (väliselt nagu ta algul vaestehaiglana oli, ent kaasaegse koguduse nõuetele vastavalt) ja pühitseti. Praegu on eesti- ja rootsikeelses koguduses ligikaudu 200 liiget, peamiselt eestirootslased ja nende järeltulijad. Kirikus tegutsevad ka soome ja saksa kogudused.

Kirik on tornita, kuna hoone ei teeninud algul kiriku funktsiooni. Kiriku kunstiväärtuste hulka kuuluvad kantsel (1707), altar (1697/1703), kõlaräästas (1632) ja baptisteerium (1680, praegune asukoht Niguliste muuseumis). Kiriku kaitsepühak on Peaingel Miikael, keda on kujutatud lohet tapmas.

 

PILETID: 12/10*

Fienta.com ning võimalusel tund enne algust kohapeal

TOETAJPILETID: 35 €, 50 €, 100 € on suureks abiks Corelli kontsertide korraldamisel ja tagavad muusikute suure tänu.

*Sooduspiletid (piiratud koguses): pensionär, õpilane, üliõpilane, õpetaja, puudega inimene ja tema saatja, Eesti Interpreetide Liidu liige.

Tallinna tornid- videoklipp
Tallinna tornid- videoklipp- vene keeles
Ulla Krigul. Foto Kaupo Kikkas
Corelli Consort ja Ka Bo Chan. Foto Toomas Mitt
Tallinna Rootsi-Mihkli kirik. Foto www.f-rudolph.info
Corelli Music Raua 37, 10124 Tallinn, Estonia tel/fax +372 648 5535 info at corelli dot ee                   

© Corelli Music 2004 

 

Webgate