Tallinna Tornid 2019 - Pada

Kontsert
Lisainfo
Piletid
Toetajad
31.08.19 20:00 Pada (Kalasadama 6, Tallinn). Kontserdisari Festival TALLINNA TORNID 2019

 

FESTIVAL "TALLINNA TORNID"

29. - 31. august 2019

Erinevad Tallinna tornid ja säravad muusikud!

 

Corelli Music ühendab festivalil „Tallinna tornid" iidse linna ajaloo ja eri aegade tornitipud tänapäeva loominguliste tippudega ning tutvustab linna kuulsat ja täienenud „kilukarbisiluetti" seestpoolt läbi erinevate ajastute muusika. Keskaegsed linnamüüritornid, kirikud, moodsad pilvelõhkujad - kogu Tallinn täitub vastavalt torni ajastule muusikaga, keskajast ja barokist rahvalike viiside, džässi ja nüüdismuusikani. Stiilsed kontserdid ja kaunis muusika, muusikalised jalutuskäigud, suvelõpu päikeseloojakud, hurmavad vaated nii Tallinna linnale kui ka kaugele üle mere - põnevad ettevõtmised läbi mitme päeva ja osalemisrõõm kõigile!

Muusika kaudu linna avastav festival „Tallinna tornid" toimus esimest korda Euroopa kultuuripealinna Tallinn 2011 raames, oli üks augustikuu programmi tähtsündmusi ning sai publiku sooja vastuvõtu osaliseks.

 

 

L, 31. august 2019


20.00 Pada (Kalasadama 6, Tallinn)

KAVA: „We need to talk".

ESINEJAD: Siim Aimla Funk Band koosseisus Siim Aimla (saksofon), Jason Hunter (trompet), Sten Valdmaa (tromboon), Artis Boriss (klahvpillid), Paul Daniel (kitarr), Peedu Kass (bass), Eno Kollom (trummid).

Funk on Siim Aimla soontes tuksunud juba pikka-pikka aega. Õigupoolest see osa funk'ist, mida esindavad James Brown, Michael ja Randy Brecker ning Nils Landgren. Mõte moodustada oma funk-kollektiiv tuksus vaikselt Siim Aimla südamesopis juba ammu, kuid asi sai teoks tänu tema tütre Aino tungivale nõudmisele 2017. aastal. Nüüd, paar aastat hiljem on ansamblikoosseis formeerunud ja paika loksunud. Valmimas on ka esimene plaat „We need to talk". Ansambli muusika on saanud mõjutusi mitmelt poolt, eelkõige Nils Landgreni ja Michael Breckeri loomingust.

 

Sissepääs tasuta!

Koostöös Tallinna Kultuuriööga

 

Korraldaja ja lähem info:

Corelli Music www.corelli.ee

www.fb.com/corellimusic

Pada - Kultuurikatel pidi 2011. aastal olema Euroopa kultuuripealinna Tallinna mõtteline keskpunkt. Kultuurikatla renoveerimine lõpetati küll veidi hiljem, kuid juba Euroopa kultuuripealinna aastal alustati Kultuurikatla Aias vajalike korrastustöödega: puhastati ala prügist, korrastati hooneid ja jalgteid, rajati peenramaad ja loodi aeda esialgne taristu. Järgnevalt kuulutati välja ideekonkurss, et kujundada Kultuurikatla Aiast mõnus kohtumispaik ja hoida see põnev merelähedane territoorium aktiivses kasutuses. Nõnda on ka läinud: seal on peetud palju õdusaid olenguid ja korraldatud kõikvõimalikus formaadis üritusi. Kultuurikatla Aed on kindlasti olnud üks sõlmpunkte, mis on aidanud sel kümnendil mereäärsele piirkonnale suveajal elu sisse puhuda. Praeguseks on Kultuurikatla Aias suviti juba viis aastat tegutsenud koht Pada, mille meeldiv atmosfäär on inspiratsiooni pakkunud paljudele korraldajatele ja olnud sümpaatne ka külalistele.

Kultuurikatla maatükil asuvate vanade hoonete ajalugu on põnev. Aastatel 1910-1913 ehitati arhitekt Hans Schmidti projekti alusel siia Tallinna Elektrijaam. Juba varem, alates 1865. aastast, tegutses samal maalapil gaasivabrik, millest on tänaseni järel kaks hulknurkset gaasimahutit. Nii gaasivabrik kui ka hilisem elektrivabrik andsid linnale energiat: elektrijaam on suisa Tallinna esimene elektrienergia allikas. Juba 1984. aastal pandi selle asjaolu meenutamiseks alus elektrijaama hoones asuvale energeetikamuuseumile, mis võtab külalisi vastu alates 1993. aastast. Ent Katla territooriumil asuv kõrgeim torn - kunagise elektrijaama hiiglaslik 102,5-meetrine korsten - on paljudele pettumuseks tänaseni korsten, mitte aga liftiga vaateplatvorm, hotell või mõni muu imevigur, millest särasilmil siin-seal jutustatakse.

Sissepääs tasuta!

Koostöös Tallinna Kultuuriööga

Tallinna tornid 2019- videoklipp
Tallinna tornid 2019- videoklipp- vene keeles
Siim Aimla. Foto: Asko Künnap
Pada. Foto kultuurikate.ee
Corelli Music Raua 37, 10124 Tallinn, Estonia tel/fax +372 648 5535 info at corelli dot ee                   

© Corelli Music 2004 

 

Webgate