Corelli Music täidab Tallinna tornid muusikaga

Kultuur.err.ee

12.08.2020

Corelli Music täidab Tallinna tornid muusikaga

Rita Ray

 

Rita Ray Autor/allikas: Meisi Volt

Euroopa kultuuripealinn Tallinn 2011 programmist alguse saanud muusikafestival "Tallinna tornid" toimub sel muusikute jaoks keerulisel aastal siiski ja tähistab 10. toimumisaastat. Kontserdid toimuvad 26. - 29. augustil.

Corelli Music ühendab festivalil "Tallinna tornid" iidse linna ajaloo ja eri aegade tornitipud tänapäeva loominguliste tippudega ning tutvustab linna kuulsat ja täienenud "kilukarbisiluetti" seestpoolt läbi erinevate ajastute muusikaga.

Keskaegsed linnamüüritornid, kirikud, moodsad pilvelõhkujad – kogu Tallinn täitub vastavalt torni ajastule muusikaga, keskajast ja barokist rahvalike viiside, džässi ja nüüdismuusikaga. Stiilsed kontserdid ja kaunis muusika, muusikalised jalutuskäigud, suvelõpu päikeseloojangud, kaunid vaated nii Tallinna linnale kui ka kaugele üle mere.

Festival "Tallinna tornid" kava

K, 26. august

Kell 19.00 Katariina kirik (Vene tn 14a, Tallinn)
ESINEJA: Vanamuusikaansambel Rondellus koosseisus Maria Staak (laul, rataslüüra), Johanna-Maria Jaama (fiidel), Robert Staak (lauto, löökpillid), Johannes Christopher Staak (laul, plokkflöödid, torupill, rataslüüra)
KAVA: Paast ja karneval. Keskaja ja renessansi muusika kogu oma värvikirevuses: vaimulikest kiidulauludest ja armastuslauludest elavate tantsude ja joogilauludeni.

N, 27. august

Kell 19.00 Kellerteater (Uus 37, Tallinn)
ESINEJAD: Anna-Liisa Eller (kannel, psalteerium, plokkfööt) ja Taavi Kerikmäe (elektroonika)
KAVA: Helid ajas. Muusika läbi seitsme sajandi: 14. sajandist tänapäevani. Kontserdil kõlavad keskaegne psalteerium, renessansiaegne plokkflööt, tänapäevane eesti kromaatiline kannel ja mitmesugused elektroonilised muusikainstrumendid. Kohtuvad keskaegne helikeel ja tänapäevased elektroonilised kõlad, barokk- ja nüüdismuusika, kompositsioonid ja kohapeal sündivad improvisatsioonid. Kavas Guillaume de Machaut, Petrus Wilhelmi de Grudencz, Jean-Philippe Rameau, Helena Tulve, improvisatsioonid.

R, 28. august

Kell 20.00 Rootsi-Mihkli kirik (Rüütli 9, Tallinn)
ESINEJA: Ulla Krigul (orel) ja barokkansambel Corelli Consort koosseisus Ka Bo Chan (kontratenor), Mail Sildos (barokkviiul), Tõnu Jõesaar (viola da gamba)
KAVA: OreliÖÖ. Orelimuusika ja barokiaja kaunimad aariad sumedas suveöös – Georg Friedrich Händel, Henry Purcell, Johann Sebastian Bach, Wolfgang Amadeus Mozart jt.

L, 29. august

Kell 16.00 Harjumäe välilava
ESINEJAD: Raivo Tafenau (saksofon) ja Ramuel Tafenau (trummid)
KAVA: Isa ja poja jazzidialoog. Kaasaegne jazz ei tunne piire muusikalises ega koosseisulises mõttes. Duo saksofon ja trummid ei ole kindlasti tavaline koosseis, sest bass ja harmoonia puuduvad. Raivo ja Ramuel delegeerivad maailma ühe tuntuima vaidluse- kumb oli enne, kana või muna- muusikasse ja kontserdil vaieldakse omavahel selle üle, kumb oli enne, meloodia või rütm. Ja samuti selle üle, kas veri on paksem kui vesi.

KEll 18.00 Tallinna Raekoja plats
ESINEJA: Rita Ray koosseisus Rita Ray (vokaal), Artis Boriss (klahvpillid), Kristen Kütner (kitarr), Jasper Alamaa (bass) ja Ott Adamson (trummid)
KAVA: Old Love Will Rust. Rita Ray omaloomingu rännak souli ja klassikalise R&B radadel.

Rita Ray on esimene tõeline sinisilmse souli viljeleja Eestis. 5-liikmelise bändi solist ja laulukirjutaja on Põlvas tegelenud 10 aastat koorilauluga ja džässiõpingutes tugisambaid kindlustanud vokalist, klahvimängija ja helilooja. 2019 ilmunud debüütalbum "Old Love Will Rust" 8-looline rännak souli ja R&B radadel paneb puusa õõtsuma särava 70ndatele truu diskomaiusega. Albumi ilmumise järel pole jõude istutud, kontserdil kuuleb ka uut materjali, mille kallal käib juba tihe töö. Tõeliselt haarab kuulaja endasse Rita Ray oma live kontsertidel, kus särab tema hingestatud, jõuline vokaal, meeldejäävad meloodiad ja tantsulisus.

Toimetaja: Laura Pärnpuu

 

Corelli Music Raua 37, 10124 Tallinn, Estonia tel/fax +372 648 5535 info at corelli dot ee                   

© Corelli Music 2004 

 

Webgate