Hooaja 2015/2016 avakontsert- PÄIKESELINE ITAALIA

Kontsert
Lisainfo
Piletid
Toetajad
25.09.15 19:00 Kadrioru-Catharinenthali loss, Tallinn. Kontserdisari Muud kontserdid

 

Kontserdiagentuur Corelli Music alustab säravalt uut hooaega Itaalia muusika ja muusikutega. Selle aasta mais toimunud Corelli muusikute esimene kontserditurnee Itaaliasse oli väga menukas ning nüüd on rõõm esitleda sealseid muusikuid Tallinna publikule. Hooaja avakontsert „Päikeseline Itaalia“ luksuslikult kaunis Kadrioru lossis koostöös Eesti Klavessiinisõprade Tsunftiga toob Maarjamaa algavasse sügisesse imelist Itaalia muusikat ja päikesepaistet.

R, 25. september 2015 kell 19 Kadrioru loss (Weizenbergi 37)

KAVA: "La Serenissima" - muusikapärlid Veneetsia koolkonnast (Vivaldi, Marcello, Albinoni, Platti)

ESINEJAD:
Barokktrio ACCADEMIA HERMANS Itaaliast:

Fabio Ceccarelli, traversflööt - J.H. Rottenburghi flööt (Brüssel 1700-1735), reproduktsioon R. Tutz (Innsbruck 2003)

Alessandra Montani, barokktšello - Originaal prantsuse Boiven/Grasset tšello (1740)

Fabio Ciofini, klavessiin


Corelli Music ja Eesti Klavessiinisõprade Tsunft on teinud mitmel korral edukalt koostööd nii Corelli publikumenukatel mõisakontsertidel kui ka ajalooliste klahvpillide ja orkestrimuusika suvelaagri ja noorteprojektidega. Seekord on kutsutud esinema barokkmuusikute trio Itaaliast. Stiilse kavaga „La Serenissima“ keskenduvad muusikud Veneetsia ja selle linnaga tihedalt seotud heliloojatele - Vivaldi, Albinoni, Platti ja vennad Marcellod. Nad olid barokiaja geeniused ja oma aja tunnustatud virtuoosid, keda kummardas publik ning kellelt õppisid ja keda imetlesid paljud teised muusikud kogu Euroopast.

Esinejad kuuluvad kõik orkestri Accademia Hermans koosseisu, mille asutaja ja juht on klavessinist ja organist Fabio Ciofini. Orkester tegutseb aastast 2000, koondades endas üle Euroopa hariduse saanud noori instrumentaliste ja lauljaid. Accademia Hermans on andnud välja ligi 10 CD-d, teeb regulaarset koostööd festivaliga Villa Solomei ja on Solomeo di Corciano (Perugia) Cucinelli teatri resideeruv orkester. Accademia Hermans, nagu ka Corelli Music, propageerib varajast muusikat ja selle stiilseid ettekandeid barokiaja pillidega, korraldab kursusi ja festivale ning lindistab ja annab välja CD-sid.

Naudi suurepäraste Itaalia muusikute elegantset esitust meie kauneimas barokksaalis Kadrioru lossis. Hooaja avakontserdi „Päikeseline Itaalia“ iseloomustuseks sobib suurepäraselt muusika-aasta 2015 tunnuslause "Kõlab hästi!".

Kontserdi pikkus koos vaheajaga 1,5 tundi.
 

Kontsert toimub koostöös Eesti Klavessiinisõprade Tsunftiga

Hooaja 2015/2016 avakontsert PÄIKESELINE ITAALIA
Kava LA SERENISSIMA (Veneetsia koolkond)

A. Vivaldi               Sonaat RV 50 e-moll flöödile ja basso continuole
1678-1741             Andante, Siciliana, Allegro, Arioso

T. Albinoni             Sonaat op 6 nr 6 a-moll viiulile (flöödile) ja basso continuole
1671-1751            Ilma tempo märgistuseta, Allegro, Adagio, Allegro

A. Marcello           Kontsert d-moll oboele ja orkestrile, J.S. Bachi seade klavessiinile BWV 974
1673-1747           Ilma tempo märgistuseta, Adagio, Presto

G.B. Platti             Sonaat VI op 3 G-duur flöödile ja basso continuole
1697-1763            Siciliana (Adagio), Allegro, Non tanto Adagio ma cantabile,
                            Arietta con variazioni non tanto Allegro

A. Vivaldi             Sonaat RV 47 B-duur tšellole ja basso continuole
                          Largo, Allegro, Largo, Allegro

B. Marcello             Sonaat XII op 2 D-duur flöödile ja basso continuole
1686-1737           Adagio, Minuetto (Allegro), Gavotta (Allegro), Ciaccona (Allegro)


Programm „La Serenissima“ on koostatud Veneetsia kooli heliloojate Vivaldi, Albinoni ja vendade Marcellode teostest. Need olid barokiaja geeniused, keda kummardas publik ning kellelt õppis ja keda imetlesid paljud teised muusikud kogu Euroopast. Nii näiteks tundis  J.S. Bach Albinoni muusikat ja andis seda oma õpilastele mängimiseks, et nad harjutaksid basso continuot. Samuti seadis Bach mitmeid Vivaldi, A. Marcello ja Torelli kontserte ümber teistele instrumentidele, muuhulgas ka klavessiinile. Kuulus Veneetsia flöödi- ja oboemängija G.B. Platti, keda tänapäeval teatakse vähe, oli oma aja tunnustatud virtuoos, kelle karjääri hiilgeaeg möödus Bambergi ja Würzburgi hertsogi õukonna kammer-virtuoosina („virtuoso di camera“). Temalt pärinevad mitmed kompositsioonid, mille hulgas op. 3 on näide erakordset virtuoossusest, sobides hästi kokku Benedetto Marcello flöödisonaadiga.

Esinejad kuuluvad kõik orkestri  Accademia Hermans koosseisu. Selle asutaja ja juht on klavessinist ja organist Fabio Ciofini. Orkester tegutseb aastast 2000, koondades endas üle Euroopa hariduse saanud noori instrumentaliste ja lauljaid. Accademia Hermans on andnud välja ligi 10 CD-d (nende hulgas Wassenaeri „Concerti Armonici“ , Valeri sinfoniad ja orelikontserdid, „Il piu misero amante“, Vivaldi (Gloria, Stabat Mater, Dixit Dominus), Telemanni kontserdid, Mozarti Reekviem, Mozarti orelikontserdid, Steffani „Scherzi Musicali“). Ansambel teeb regulaarset koostööd festivaliga Villa Solomei ja on Solomeo di Corciano (Perugia) Cucinelli teatri resideeruv orkester. Accademia Hermans propageerib varajast muusikat, korraldades kursusi ja festivale ning lindistades ja välja andes CD-sid.

www.accademiahermans.it

Fabio Ciofini on klavessiini- ja orelimängija ning dirigent. Itaalias Ternis sooritatud instrumendi- ning kompositsiooniõpingute kõrval on ta täeiendanud end barokkmuusika alal Amsterdamis, samuti H. Vögeli, C. Stembridge, L.F. Tagliavini J. Van Oortmesseni jt meistrikursustel. Alates 1995 on ta Collescipoli kiriku organist ajaloolisel Willelm Hermansi orelil (1678) ja „Canticum novum“ koori dirigent. 2000 asutas ta barokkakadeemia Accademia Hermans. F. Ciofini esineb regulaarselt solistina, duos viiuldaja Enrico Gattiga ning ansamblis Aurora. Ta õpetab G.Briccialdi Muusikakõrgkoolis Ternis.

PILETID: 12 / 10 *
Piletilevi müügikohtades, www.piletilevi.ee ja Statoili teenindusjaamades üle Eesti ja võimalusel tund enne algust kohapeal
*Sooduspiletid (piiratud koguses): pensionär, õpilane, üliõpilane, õpetaja, puudega inimene ja tema saatja, Eesti Interpreetide Liidu liige


NB! Eesti Suure Raamatuklubi liikmekaardi omanikele Piletilevi eelmüügist soodustus -10% täispileti hinnast. Täpsed tingimused www.serk.ee 

OSTA PILET

Vaata Piletilevi müügikohti
Kuidas osta pilet internetist  Mugavaim piletiost kodust väljumata- Sebrapilet!
Päikeseline Itaalia- videoklipp
Kadrioru lossi peasaal
Kadrioru loss
Fabio Ciofini
Fabio Ceccarelli
Alessandra Montan
Corelli Music Raua 37, 10124 Tallinn, Estonia tel/fax +372 648 5535 info at corelli dot ee                   

© Corelli Music 2004 

 

Webgate