PIMPINONE! Juubelihooaja avakontserdid

Kontsert
Lisainfo
Piletid
Toetajad
19.10.19 18:00 Puurmani loss, Kursi kihelkond, Jõgevamaa. Kontserdisari Mõisaromantika

 

Kontserdiagentuur Corelli Music tähistab sel hooajal oma 15. tegevusaastat. Juubelihooaja märksõna on koostöö. Avakontsertidel on partneriks ooperistuudio Opera Veto, kellega koostöös tuuakse publiku ette Telemanni koomiline ooper „Pimpinone". Jõulumuusika festivalil „Kirikupühad Maarjamaal" toimub koostöö Riias asuva Varajase muusika keskuse muusikutega, kes osalevad koos Corelli Barokkorkestriga traditsioonilistel aastalõpukontsertidel.

 

Juubelihooaja 2019/2020 avakontsertidega arhitektuuripärlites Puurmani lossis ja iidses Tallinnas asuvas Ungern-Starnbergi linnapalee Toompea muusikasalongis pakuvad Corelli Music ja Opera Veto seekord tõelise barokiaja muusikasalongi. Nagu heliloojate eluajal oli tavaks, ei mängitud koomilist ooperit, mis tegi esimesi katseid eralduda „opera seriast", eraldi teosena, vaid kolm „Pimpinone" intermezzot pandi tihti kontsertite kavasse vaheldumisi muude heliloojate loominguga. Publik saab lisaks muusikanaudingule elamuse ka väärikate hoonete imelisest interjöörist ja ajaloopärandi ilust.

 

Corelli Music 15!

Juubelihooaja 2019/2020 avakontsedid PIMPINONE!

L, 19. oktoober 2019 kell 18 Puurmani loss, Kursi kihelkond, Jõgevamaa


ESINEJAD:

Pimpinone - Atlan Karp (bariton)

Vespetta - Heidi Laakso (sopran, Soome)

Barokkansambel Corelli Consort ajastu pillidel:

Mail Sildos, Meelis Orgse, Martti Mägi, Villu Vihermäe, Imre Eenma, Imbi Tarum

Lavastaja - Auri Jürna

Lauljate juhendaja - Toomas Kaldaru

 

KAVA: G. Ph. Telemanni (1681 - 1767) koomilise lühiooperi "Pimpinone" ettekanne barokiaja muusikasalongi vaimus, vaheldumisi A. Corelli jt helitöödega.


Lavastaja Auri Jürna: „Telemanni „Pimpinone" on lugu teenijannast ja tema uuest ülemusest, klassikaline lugu kavalast ja ambitsioonikast alluvast ning heasoovlikust, aga kergeusklikust rikkurist. Nad saavad kokku võrdväärsete, kuid erinevate lootustega, ometi lõpetab üks õnneliku ja võiduka ning teine pettunu ja allaheitlikuna. Kontsertlavastuse peamine eesmärk on esile tuua virtuooslik, mitmetahuline, dramaatiline muusika. Lavastuslik pool püüab näidata tegelasi, kes algselt on justkui nukud, justkui joonistatud ja ühetasandilised, kuid kelle inimlikkus lõpuks publiku ühele või teisele poolele võidavad. Kummal on õigus? Kumb võitis? Kumb tegi kummale liiga?"

Naudi endiste aegade stiili ja elegantsi ning tänaseid säravaid muusikuid!

Kontserdi pikkus koos vaheajaga 2 tundi.

Kontsert ka:

P, 20. oktoober 2019 kell 18 Toompea muusikasalong, Eesti Teaduste Akadeemia, Kohtu 6

 

 

Korraldajad: Corelli Music ja Opera Veto

Lisainfo: www.corelli.ee

www.facebook.com/corellimusic

www.facebook.com/operaveto

 

Solistid on sopran Heidi Laakso Soomest (Vespetta) ning 2019. aasta muusikapreemia laureaat bariton Atlan Karp (Pimpinone). Barokkansambel Corelli Consort ajastu pillidel esineb laiendatud koosseisus. Auri Jürna on eesti lavastaja ja teatrikriitik, kes sai kõrghariduse Tartu Ülikoolist eesti kirjanduse ja teatriteaduse erialal ning Eesti Muusika- ja Teatriakadeemia lavakunstikoolist lavastaja erialal. Ta on lavastanud nii kutselistes kui harrastusteatrites, aastast 2016 töötab Rahvusooperis Estonia muusikalavastuse assistendina. Laujate vokaalne juhendaja on peamiselt Roomas tegutsev Toomas Kaldaru.

 

Opera Veto asutasid aastal 2017 kolm Eesti lauljat - Aule Urb (metsosopran), Atlan Karp (bariton) ja Aivar Kaseste (tenor). Ooperistuudio eesmärk on tuua lavale vähemtuntud ja unustatud kammeroopereid, anda eneseteostus- ja täiendamisvõimalusi Eesti lauljatele. Seniseid suuremaid töid on E.W. Ferrari (1876-1948) lühiooper "Susanna saladus" (Il segreto di Susanna), mille lavastas Thomas Wiedenhofer (Saksamaa) ja lauljate juhendaja oli Toomas Kadaru.

 

PILETID:  septembris 12 € / *10 €, oktoobris 15 € / *12 € Piletilevis, Circle K-s ja võimalusel tund enne algust kohapeal.



TOETAJPILETID: 25 €, 35 €, 50 € on suureks abiks kontsertide korraldamisel, tagavad Corelli muusikute suure tänu ja koha esiridades.


Piletilevi müügikohtades, www.piletilevi.ee ja Circle K teenindusjaamades üle Eesti ja võimalusel tund enne algust kohapeal

*Sooduspiletid (piiratud arv): pensionär, õpilane, üliõpilane, õpetaja, puudega inimene ja tema saatja, Eesti Interpreetide Liidu liige

NB! Suur Eesti Raamatuklubi liikmekaardi omanikele Piletilevi eelmüügist soodustus -10% täispileti hinnast. Täpsed tingimused www.serk.ee 

OSTA PILET

Vaata Piletilevi müügikohti
Kuidas osta pilet internetist  Mugavaim piletiost kodust väljumata- Sebrapilet!

Pimpione- video klipp
Pimpione- video klipp-vene keeles
Pimpione
Puurmani loss. Foto Birgit Kraas / Corelli Music
Atlan Karp. Foto Jaan Krivel
Heidi Laakso. Foto Mikko Kaaresmaa
Corelli Consort. Foto Harri Rospu
Corelli Music Raua 37, 10124 Tallinn, Estonia tel/fax +372 648 5535 info at corelli dot ee                   

© Corelli Music 2004 

 

Webgate